Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НАСА с уникална снимка: Откриха ръката на Бог!

НАСА - ръката на Бог

НАСА със сензационно разкритие, откриха ръката на Бог

Космическа мъгла във формата на ръка се е формирала след взрив на звезда, т.е. свръхнова, а снимките на НАСА обиколиха света. Някои вярващи пък изтълкуваха уникалното явление като „истинско доказателство за съществуването на Бог“.

Телескопът на НАСА NuSTAR преди известно време е заснел част от областв космоса, около пулсар PSR B1509-58 и по този начин успя да запише невероятна гледка — „Божията ръка“.

Смята се, че частиците, които формират тази космическа мъгла във формата на ръка са останки от свръхнова. Мъглата, която е останала зад звездата в пространството ще се разсейва още най-малко 175 светлинни години, а от Земята е отдалечена само 17 000 светлинни години.

„Новият видеоклип показва пулсар с мъгла, която е останала след взрива на звездата. Пулсар PSR B1509-58 се завърта седем пъти в секунда и разнася вятър от частици и останки, които са останали след взрива на звездата. А като имате предвид, че тези частици са в контакт с околните магнитни полета, става ясно, защо се образуват x-лъчи във формата на ръка“, обяснява Фиона Харисън от Калифорнийския технологичен институт. Хойгун Ан от университета Макгийл в Монреал обаче казва, че не са сигурни дали формата на ръка е просто оптична илюзия.

„От NuSTAR ръката изглежда повече като длан, което дава някакви следи“, казва тя, цитирана от британския Express. Червената маса изтичаща от „пръстите“ е специален обект, наречен RCW 89. От друга страна, някои религиозни интернет страници приеха новата снимка на НАСА, като доказателство за „съществуването на Бог“. „Тази картина показва, че Бог е навсякъде в Космоса. Може би иска по този начин и на нас да ни покаже, че е винаги тук“, пише потребител на един религиозен блог. 

От НАСА все още не са коментирали теориите за Божията ръка официално, но източници от агенцията признават, че подобно название на явлението не е чуждо дори за самите тях. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!