Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ето го! Човекът, който не е спал 42 години

Дълголетие и здрав организъм всеки човек може да има само, ако спи по средно осем часа на денонощие. Един мъж от Виетнам обаче, разбива на пух и прах тази лекарска мантра! Запознайте се с Тай Нгок. Той е на 73 години и от далечната 1973 година не е мигнал нито за миг. Мъжът е подложен на редица изследвания, които до момента не могат да дадат категоричен отговор как продължава да е жив, без да има капка почивка и покой за организма. Как се е стигнало до момента, в който човекът, който не е спал 42 години започнал да будува?

Преди повече от четири десетилетия състоянието му буди нещо повече от задълбочен специализиран интерес. Недоумение предизвиква рядкото му заболяване, което е описано като феномен не само от невролози, но и от психиатри. Специалистите твърдят, чепри непрекъснато петдневно будуване човек може да умре. Как тогава Тай Нгок стои с широко отворени очи повече от половината си живот?

Неговото състояние, определяно като „безкрайна инсомния“ започва от настинка, която прекарва с доста висока температура. Тогава никой не е и предполагал, че будуването на виетнамеца ще продължи толкова дълго, а както твърдят учените – до края на земния му път.

Дни, след като сваля температурата Нгок се връща пак на оризището, където работи. Започнал да събира реколтата, осъзнавайки, че макар и здрав, не е мигнал нито секунда дълго време. Започва едно ходене по мъките с посещения при взевъзможни знахари в цялата страна. Те му предписват всевъзможни билкови екстракти, но – без успех. Отчаян, че никой не може да му помогне,виетнамецът започва да се напива до безпаметност с оризова ракия, собствено производство. Дори високият градус на огнената вода, който мъти мозъка му и замъглява съзнанието му, Нгок не му помага да се унесе и за час.

Едва 10 години след развитието на феноменалното му състояние, до виетнамеца стигат сънотворни лекарства, които се ползват в развитие страни по света и до ден днешен. Изненада за цялото лекарско воинство е, че нито едно от хапчетата не му помага да се наспи като нормален човек. Освен неговата безпрецедентна инсомния, Тай Нгок цял живот носи на гърба си по 20 килограма ориз на ден! Единствените медицински отклонения, които мъжът на преклонна възраст има са на чернодробните му показатели, но това е обяснимо предвид високоградусовата оризова ракия, от която няма да се откаже до края на живота си!

Източник: delo.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!