Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Полковник Марков: Границата ни пресичат нелегално не афганистанци, а наемници от зоните в Ирак, управлявани от „Ислямска държава"

Николай Марков

/КРОСС/Да, лошо е, че загива човек на наша територия, но този, който е натоварен да пази държавната граница, той използва оръжие не в своя защита, а в изпълнение на служебните си задължения. Когато няма подчинение на разпорежданията му, се стреля.

Всеки има право да се съмнява в каквото си иска. Но не е време да си посипваме главата с пепел. Това не го прави никоя друга държава. Не България и не българин е виновен за това, заяви полковник Николай Марков, бивш служител на НСО, в сутрешния блок на ТВ7. Той припомни, че пресичането на държавната граница е престъпление по НК, при това не леко, а що се отнася до критиката от страна на Българския хелзинкски комитет заяви, че БХК не е следствен орган, не е и държавен орган. Просто това са едни разговори, които те са провели с едни хора, които те наричат афганистанци, допълни той.

Само че според полковник Марков нелегално преминалите границата ни край Средец, при който случай имаше един застрелян, не са от Афганистан, дори има и малко от Сирия, те са от Ирак, от зоните, управлявани от „Ислямска държава".

Според Николай Марков основният въпрос е кое налага тези хора да пресичат не през отворените ни граници. И той даде своя отговор:

Преди бягаха обикновени жени и деца. А сега кой бяга от Сирия и от Ирак? Тези 54-ма не са афганистанци, те не идват от Сирия, а от Ирак, от териториите на ИД. Те не са майки с деца.

Сега бягат бойците на „Ислямска държава", защото те знаят, че ако останат там, с тях е свършено. Те са наемници. Те имат пари. Искат да избягат в Европа и да не бъдат съдени за военни престъпления. Затова те се оттеглят.

Ако наистина те са афганистанци, кажете ми една причина те да нямат лични документи. Нито един от тях няма лични документи.

Второ, афганистанците, които участват в ИД като войници не са един и двама, а са хиляди, допълни полковник Марков. /cross.bg 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!