„Граждани“ на Ислямска държава влязоха в Сърбия

паспорт на Ислямска държава

„Граждани“ на Ислямска държава с документи на терористичната организация в Сърбия

Ислямска държава за пореден път доказа, че е проблем, който има много лица. Организацията, която се самообяви за суверенна държава, отпечатва не само собствени монети, а и собствени документи. И бежанец с един такъв паспорт дори е успял да стигне до Сърбия.

Истинска драма се разигра на границата в Сърбия, след като при проверка на полицията, мъжът извадил документа.

Негов приятел, който бил сред бежанците се развикал да го скрие и да не го показва. Мъжът е незабавно задържан и отведен от властите за разпит, тъй като се опасявали, че може да е свързан с Ислямска държава.

Оказа се обаче, че той е поддръжник на режима на Асад и е попаднал в плен при ислямистите.

При проверките е установено, че е получил белезите си именно, докато е в плен. Успял да избяга и отвел семейството си в Европа.

Шокиращото в случая обаче е, че се е опитал да влезе именно с документи на Ислямска държава. И преди да бъде спрян на границата в Сърбия, е преминал с тях няколко държави.

Мъжът е придружен с полицейски конвой до границата, заедно със семейството си, а Европол са уведомени за случаи и по другите граници също ще бъде проверяван.

Проблемът, обаче е, че организацията вече издава собствени документи за самоличност, които по необясними причини служат за преминаване през Европа.

В момента се водят проучвания дали и други притежатели на документи на Ислямска държава не са на територията на континента.

Сръбската полиция досега няма регистриран случай за преминаване на лице, което да има връзка с терористични групировки, но не съществува и възможност за проверка на биографичните данни на мигрантите от Сирия. Заподозрените имигранти се проверяват по данни на Интерпол, защото не е възможно сътрудничество със сирийските власти, така че винаги има възможност някой терорист да прекоси границите. /razkritia.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...