Вижте космическите заплати на шефовете на "Америка за България" - раздали си милион за 2013 г.

Директорката Тальокова прибрала 435 000 долара! Фантастични надници за колонизаторската команда, която награждава с грантове "Протестна мрежа" и кръга "Капитал"
Вижте космическите заплати на шефовете на "Америка за България" - раздали си милион за 2013 г.

Българските шефове в прословутата фондация "Америка за България" прибират космически заплати за колонизаторската си мисия по родните земи, става ясно от отчетите на фондацията до Федералната данъчна служба на САЩ, публикувани от ПИК.

Оказва се, че да обитаваш баровски офис насред София и да раздаваш субсидии на Иво Прокопиев и "Протестна мрежа" си е почти милионерско начинание.

Сами преценете - изпълнителната директорка на "Америка за България" Десислава Тальокова (на снимката в кръгчето) е прибрала фантастичните за редовия български гражданин 149 294 долара годишна заплата за 2013 г. За 2012-а Тальокова се е разписала срещу ведомост за 141 990 долара, а за 2011 - за 144 493 долара.

Излиза, че месечното възнаграждение на госпожата възлиза на не по-малко от 12-13 000 щатски долара.

За трите години общо Тальокова, известна и като Майка Тереза на родните грантаджии, е прибрала официално около 435 000 долара. Близо половин милион - честито на печелившите!

Не й отстъпва и нейната колежка Божана Куртева, финансов директор на фондацията. За 2013 г. тя е сложила в джоба си 122 556 долара, за 2012-а: 117 292 (като има и допълнителен бонус от 23 000 долара), а за 2011-а: 123 699 плюс бонуса от 19 524 долара.

Още по-впечатляващо е, че за 2013 г. фондация "Америка за България" е раздала на своите щатни служители общо 1 013 037 долара под формата на заплати (данните са подчертани в таблиците с червено).

Чисто формално "Америка за България" е специфичен модел за американската правна система - т. нар. квазидържавни агенции. Спецификата им се състои в това, че те се създават по силата на закон и с публични средства, а се управляват като частна организация.

Това е форма, по която след края на Студената война САЩ започват да прилагат концепцията си за soft power, мека сила, според която държавните им интереси в чужди държави не следва да се прокарват директно от ЦРУ и официалната дипломация, а от подкрепяни от държавата частни организации.

Трябва да поясним и че в данъчните справки заплатите са описани с термина compensation - за разлика от salary (заплата) в него се включват освен основната заплата и здравните застраховки, предоставени лимити за телефони, коли и др.
Ето отчетите за раздадените пари от 2011 г. : ДОКУМЕНТИ /blitz.bg/

Мюсюлманите в Норвегия искат отделна държава

Европа я очакват „Цветни революции“ като в Украйна

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!