Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Груповото съзнание оказва влияние върху физическата реалност

Груповото съзнание

Повече от 20 години Роджър Нелсън провежда изследвания в лабораторията на Принстън, в отдела за изследване на аномалии. В момента е директор на проекта Глобално съзнание, който цели да тества силата на човешките съзнания като колектив.

Проучвания, направени в университета Принстън показват, че два или повече разума, споделящи една и съща мисъл или емоция по едно и също време, могат да имат осезаем ефект върху физическата реалност. Силата на мисълта, оказва се, не е само идея. Тя има физическо измерение. А споделена с други индивиди става още по-силна.

Проект Глобално съзнание започва през 90-те години и използва генератори на случайни числа. Доброволци са помолени да насочат вниманието си към устройствата и да се опитат да повлияят на иначе случайно генерираните стойности. Резултатите показали тенденция за следване на избора на доброволците, с рейтинг, надвишаващ случайността.

Двойки субекти, особено такива, свързани емоционално, оказвали по-голям ефект върху работата на генераторите на случайни числа.

В последствие се събира информация от генератори на случайни стойности разположени в различни точки по света. Оказва се, че по време на групови събития генераторите се влияят много повече – концерти и дейности свързани с креативност или други положителни събития създават най-силно отклонение.

Биологът Рупърт Шелдрейк описва друго групово влияние. Група животни са дресирани да показват определено поведение в резултат на определен стимул. Когато една група е вече дресирана по този начин, следващата група животни, които трябва да се дресират по същия начин, заучават поведението много по-бързо. Смята се, че втората група усвоява наложеното поведение на първата група, дори и да не са имали физически контакт.

Credits: theepochtimes.com / fresh-science.com/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!