Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Западните медии: Русия нанася удари по групировки, свързани с ЦРУ!

умерени, демократични, терористи, Ислямска държава

Високопоставен представител на властите в САЩ твърди, че в Сирия руската авиация нанася удари по обекти на въоръжените групировки, свързани с ЦРУ, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл”. През първия ден можеше да се каже, че това е просто грешка. Но на третия и четвъртия ден вече няма съмнения, че това е преднамерено. Те знаят по какво нанасят ударите си”, заявява чиновникът.

Според изданието военните командири по места споделят това мнение, но администрацията на президента на САЩ Барак Обама до този момент отклонява въпроса за оказването на помощ на бунтовниците, подготвяни от ЦРУ.

Пентагонът отказа да предостави на Русия информация за позициите на бунтовниците заради опасения, че Русия ще предаде тази информация на въоръжените сили на Сирия или ще се възползва от тях, за да нанесе още по-точни удари по позициите на бунтовниците, отбелязва изданието.

От Държавния департамент на САЩ заявиха, че не виждат удари от въздуха, които Русия да нанася по „Ислямска държава” в Сирия. В същото време посланика на Сирия в Русия Рияд Хаддад потвърди, че ударите се нанасят точно по терористичните въоръжени групировки, а не по опозицията или по цивилното население. Според посланика сирийската армия разполага с точните координати на терористите.

Преди това шефът на Комисията на въоръжените сили на сената на САЩ Джон Маккейн декларира увереността си, че на 1 октомври руската армия е нанесла удари не по позициите на „Ислямска държава”, а по отрядите на Свободната сирийска армия. Като в същото време агенция АП отбелязва, че обучените бунтовници действат в северната част на страна, докато руските сили нанасят въздушните си удари в западните части на Сирия. През септември представителят на Пентагона за въоръжените сили Лойд Остин призна по време на изслушването си в комисията в сената, че само четири или пет обучени американски бойци се бият срещу „Ислямска държава”.

Външният министър на Русия Сергей Лавров заяви, че Русия не смята опозиционната Сирийска свободна армия за терористична групировка. Той уточни, че Москва смята за терористични „онези групировки, които бяха признати за такива от службите за сигурност на ООН и Русия”. По-късно той заяви, че Москва е готова да установи контакти със Сирийската свободна армия и помоли Вашингтон да предостави информация за нея. /blitz.bg/

ЦРУ

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!