Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бронирайте имунната система – как да не хващате настинки никога

имунна система

(NaturalNews)

Не е нужно да хващате следващия грип.

С правилната комбинация от хранителни добавки в повечето случаи можете да нокаутирате или радикално да намалите тежестта на инфекцията.

Ако болестта се хване достатъчно рано, дори и хората, които ядат по-лоши храни могат да се лекуват с подходящите добавки, преди да се чувстват наистина болни.

Инфекциите включват вируси, бактерии, гъбички и повечето от паразитите, които ни разболяват. Вярвате или не, кандида (вид гъбички) могат да ни дадат същите симптоми като бактериална или вирусна инфекция, а много пъти хората имат множество инфекции наведнъж, които причиняват грипоподобни симптоми.

Единственият начин да подготвите правилно имунната си система, за да бъде колкото се може по-силна е да имате диета и режим на добавки, които да се справят не само с вируси, но и с всички други инфекциозни организми. Добрата новина е, че има много различни билки и храни, които не се харесват на нито един от тези нашественици и патогени.

Основата – храни, билки и диета за имунната система

Инфекцията иска лесен домакин. Лесният домакин не яде здравословна храна, изпълнена с много сурови, пресни, органични продукти, пълни с ензими и витамини. За да бъдете здрави, яжте всеки ден салата с пресен чесън. Не яжте преработени храни, захар, високо фруктозен царевичен сироп, транс мазнини, или ГМО храни. Не яжте никаква храна с изкуствени оцветители, аромати, консерванти или мононатриев глутамат (MSG).

Вземайте едни наистина добри мултивитамини от цели храни с много лесноусвоим витамин C.

Пийте много течности. Подсладена със стевия лимонада с боровинки и лют червен пипер ще помогне за детоксикация и промиване на системата, докато в същото време ще направи тялото изключително негостоприемно към инфекции (лют червен пипер, червена боровинка и лимонада са много добри в борбата с болестите).

Ако има признаци на настъпваща настинка или инфекция, не използвайте капки за кашлица, назален спрей или каквото и да е лекарство от аптеката. Стойте далеч от всичко сладко, дори плодове (освен стевия, зелени ябълки, горски плодове и диня).

Това е основата. С добри навици на сън и почти перфектна диета няма да се разболявате.

Бронирайте вашата имунна система с най-мощните билки

Добрата ехинацея, чистият и мощен вид, ще нокаутира вирусната инфекция сама по себе си в повечето случаи. Когато комбинирате ехинацея с витамин C, грипът и настинките нямат никакъв шанс. Ехинацея подсилва цялата имунна система, но не я приемайте за повече от една седмица. В даден момент тя губи своята ефективност. Изчакайте най-малко 5 дни преди да я приемате отново.

Хидрастис е антивирусно и антипаразитно средство. Също така е мощно средство за почистване на кръвта. Той може да бъде малко силен за черния дроб. Черната ряпа може да компенсира това чрез поддържане на жлъчния мехур здрав и поддържане на правилен жлъчен поток, също така действа антибактериално, антивирусно и антипаразитно. Сърмата (Coptis chinensis), известна още като златна нишка е една много мощна помощ за детоксикация. Тя помага за запазването на лимфните жлези чисти и за безпроблемната им работа, като също така е антибактериално, антивирусно, анти-паразитно и противогъбично средство.

За тези, които не се грижат за себе си, разболяването е един много добър начин за детоксикация. За някой, който не яде както трябва или не получава достатъчно сън, разболяването е начин за изчистване на боклука от тялото. Паразити, вируси, бактерии и кандида се нуждаят от слаби клетки, за да се хранят и да си направят дом. Лоша храна, липса на сън и навици, като пиене или пушене, причиняват развитието на неправилно функциониращи клетки. Ако използвате методите, които предотвратяват инфекция и правите това няколко пъти, без да се грижите за себе си, може да доведете до сериозни заболявания като рак или автоимунно заболяване.

Потискането на болестта е опасно в дългосрочен план, дори и само с природни, напълно безопасни лекарства. С това в предвид, ако ви се налага да преминавате през стресова ситуация, когато се променя времето и знаете, че няма да получите достатъчно сън за известно време, и положението с храните няма да бъде идеално за периоди (това със сигурност се случва с мен покрай бизнеса от време на време) без да се разболявате при никакви обстоятелства, тогава това е протокола, който ви трябва. От друга страна, тези практики също могат да се използват по време на детоксикация, за да се засили детоксикацията и да се намалят страничните ефекти, вероятността от отслабена имунна система и разболяването.

Източник: http://www.naturalnews.com
Автор: Michael Edwards
http://biopogled.com

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!