Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Излекувайте кухини, заболяване на венците и избелете зъбите с естествена домашна паста за зъби и диета

домашна паста за зъби

(NaturalNews)

Истината е, че за да поддържате здравето на устната кухина, най-важното действие, което можете да предприемете, е да ядете здравословна диета. Избягвайте всички изкуствени добавки (овкусители, оцветители, консерванти), ГМО, пастьоризирани млечни продукти и рафинирани захари. Не консумирайте храни, които са пълни с хербициди и консерванти (особено „мръсната дузина„) или животински протеини (месо или мляко) от отглеждани в големи ферми животни или изкуствено отглежданата риба.

Най-здравословната диета се състои от цели необработени храни, 80% от които са сурови, органични зеленчуци и плодове (и яжте повече зеленчуци, отколкото плодове).

Чрез една наистина здравословна диета и правилна грижа за устната кухина, е възможно да избелите и реминерализирате зъбите, да възстановите емайла и да излекувате венците си.

Търговските пасти за зъби са токсични. Можете да избегнете голяма част от тези токсични съставки чрез използване на абсурдно скъпи естествени пасти за зъби, но много от тях все още съдържат натриев лаурет сулфат или други съмнителни съставки като глицерин, който предотвратява реминерализацията.

Рецепта за домашна паста за зъби

Основната рецепта за домашна пасти за зъби е равни части от кокосово масло и сода бикарбонат. Уверете се, че и двете са органични и содата не съдържа алуминий. От тук, можете да добавяте други съставки и да регулирате съотношението, ако е необходимо.

Лесна рецепта за домашна пасти за зъби:

За 6 супени лъжици кокосово масло и 6 супени лъжици сода за хляб, добавете до 15 капки етерично масло. Опитайте мента, евкалипт, канела, карамфил, лимон, портокал, розмарин или опитайте други. Всяко етерично масло осигурява повече от вкус; всяко добавя своята полза. Добавете капки от едно от тях или експериментирайте с комбинации. Но не забравяйте да закупите етеричните масла от реномиран източник и се уверете, че получавате правилните видове.

Научете повече за тях, като потърсите повече информация:

Маслото от нийм и маслото от чаено дърво могат да се използват заради антибактериалните им качества. Опитайте 6-8 капки, но знайте, че нито едно от тях не е овкусител. Но те могат да помогнат за стягане на тъканта на венците.

Вашата основна рецепта може да се промени по най-различни начини. Кокосовото масло е твърдо при стайна температура, докато сусамовото масло не е. По желание, можете да замените колкото искате кокосово масло със сусамово масло, за да се постигне предпочитаната консистенция. Но трябва да сте наясно, че това също ще промени вкуса и цвета.

Вашите сухи съставки също могат да бъдат променени. Опитайте се да добавите минерали, калций магнезий на прах, бентонитна глина и/или диатомична пръст към сместа, премахвайки равно количество сода бикарбонат и настройвайки за консистенция.

Минералите, калций и магнезий на прах, диатомната пръст ще помогнат за реминерализацията, докато бентонитната глина ще помогне за отстраняването на мръсотиите, като посочените по-горе сухи съставки, добавят песъчинки.

Водороден пероксид се добавя към много домашни пасти за зъби, по-специално тези, формулирани за избелване. Но водородният прекис е една от тези съставки, които не трябва да се поглъщат и може да раздразни венците. Това не е добра идея за деца или за хората с чувствителни, повредени или болни венци.

Болестта на венците, не само, че може да бъде избегната, но противно на конвенционалното мнение, е напълно обратима. Ако опитате една от рецептите по-горе или имате своя собствена рецепта, ще се радваме да чуем за нея в коментарите по-долу.

Използвайки тези домашни естествени пасти за зъби и здравословен начин на хранене, повечето хора могат да възстановят емайла, да излекуват цялата уста и да имат перфектна усмивка.

Източник: http://www.naturalnews.com
Автор: Kali Sinclair
http://biopogled.com

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!