Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кадиров поиска разрешение от Путин чеченски командоси да тръгнат срещу ИД в Сирия. Кадиров: Джихадистите нямат никакъв шанс срещу нашата армия

Кадиров, Путин

Президентът на руската автономия Чечня Рамзан Кадиров поиска разрешение от държавния глава Владимир Путин чеченски войници да се сключат в борбата срещу „Ислямска държава“ в Сирия.

„Поисках да ми разрешат да отидем в Сирия и да участваме в операцията“, каза Кадиров пред руското радио "Свобода" само два дни след началото на въздушните удари на Русия, информира БГНЕС.

„Това не се хвърлени на вятъра думи. През 1999 г., когато Чечня беше окупирана от тези дяволи терористи, ние се заклехме пред Корана, че ще се бием до края на живота си, където и да се намират те“, уточни Кадиров.

Според него джихадистите нямат никакъв шанс срещу неговата армия, която е много по-добре обучена. „Много добре ги познавам. Ние ги унищожихме в Чечня“, подчерта той.

Кадиров обяви, че чеченските войни са готови да заминат в Сирия веднага след разрешението на Путин. „Все повече доброволци искат да се бият срещу джихадистите. Ако нашата молба бъде удовлетворена, за нас това ще е празник“, каза чеченският президент и добави: „Но решението трябва да се вземе от върховния главнокомандващ Владимир Путин“.

Накрая Кадиров съобщи, че в Чечня са задържани 3 души за връзки с „Ислямска държава“. Той добави, че хора от спецслужбите на Чечня дори връщът от чужбина вербувани от ИД чеченци. /blitz.bg/

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!