Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Австрийски експерт: До 5 месеца ислямистите ще атакуват Европа

ислямисти Ислямска държава

На територията на Европа заедно с бежанците влязоха и бойци на Ислямска държава, които до 5 месеца ще атакуват континента.

Това предупреждение отправи бившият директор на Австрийската разузнавателна агенция за борба с тероризма и спазване на конституционния ред Герт Поли.

Според него най-късно до пет месеца това негово предупреждение ще стане ясно на базата на събитията и действията на бойците.

В интервю за виенския вестник „Кронен цайтунг“ Поли определя сегашните събития като „Сляп политически полет“ засягащ и сигурността. „От политическа гледна точка, както и по отношение на сигурността сегашната ситуация вече не може да бъде поставена под контрол“, каза Поли, който ръководи до 2008 година австрийското разузнаване.

Поли вижда огромна опасност и в неконтролираната миграция на десетки хиляди души. „За всеки е ясно, че между тях има и бойци на Ислямска държава. Те знаят как да използват сегашната ситуация в Европа и за това не им е необходимо оръжие“, предупреждава още експертът.

„Поради тази причина германското разузнаване е доста загрижено, защото ислямските бойци няма да чакат да бъдат открити от служителите на реда, а много преди това ще действат. На това нещо ще бъдем свидетели най-късно до 5 месеца“, подчертава Герт Поли.

Според него „европейците посрещат както жертвите, така и престъпниците“ и поради тази причина трябва да се има предвид опасната ситуация в лагерите за бежанци.

Сегашният директор на австрийската служба Петер Гридлинг потвърди информацията, че известни ислямисти са се опитали да предлагат помощ на бежанците в Австрия. Той признава, че е възможно да има злоупотреба на бежанската вълна, но неговата служба реагирала на тези информации. Той обаче не приема тезата на Поли, че терористите ще използват бежанската вълна за влизане в Европа. В тази връзка Гридлинг посочва условията за транспорт, които са опасни за техния живот, както и потенциалната възможност терористите да се движат непрекъснато сред хора, които бягат от тях.

БГНЕС/slivensega.wordpress.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!