Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Египет и Сирия чуха: Здравствуйте, ребята. Я ваш новый учитель

<руски барети

В порт Александрия вече се чува руска реч от първите военни специалисти, с които Кайро работи още от войната с Израел. Първи там ще кацне генерал-полковник Владимир Шаманов от крилатата дивизия, която приключи учението Център 2015.

Тази най-добра бойна част е на път да се пренесе за тренировка в Египет. Там и в Сирия всички десантчици ще пробват в серия от бойни тренировки новата униформа Ратник.

По същото време в централната зала на Пентагона трескаво анализират случващото се в Сирия. Сателитна снимка на авиобазата „Басил ал-Асад“ край Латакия показана на сайта на Stratfor и направена от Airbus Defence & Space четири чисто нови Су-30 СМ, 12 познати на 6-ти Американски флот щурмовика Су-25 и седем вертолета идентифицирани като Ми-24.

Източници от Пентагона заявяват пред AFP, че в Сирия в момента има 28 руски бойни самолета и поне 20 бойни и транспортни вертолета. Освен това над 20 бойни самолети и още толкова вертолети от състава на руските въоръжени сили са разположени вече в Сирия.

В Александрия преди 2 години бе посрещнат тържествено руският крайцер „Варяг“. Сега натам се насочва фрегата от Северния флот, уточняват американските разузнавателни служби. /7plus7.net

 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!