Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Юнкер след инцидента: "Трудно коментирам неща, които знам, а какво остава за онези, които не знам, но ние сме с България”... Страните от ЕС да внесат 2,25 милиарда евро за бежанската криза

Жан-Клод Юнкер
„Не съм надеждно информиран. Не мога да дам коментар. Трудно коментирам неща, които знам, а какво остава за онези, които не знам..." Жан-Клод Юнкер

„Ние сме с България в този момент“, заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер след съобщението за станалото, съобщава БЛИЦ.

Министър-председателят Бойко Борисов напусна по спешност срещата на евролидерите в Брюксел, където страната ни ще бъде представлявана от премиера на Литва Далия Грибаускайте.

„Не съм надеждно информиран. Не мога да дам коментар. Трудно коментирам неща, които знам, а какво остава за онези, които не знам, но ние сме с България”, каза Юнкер.

Въпреки това Жан-Клод Юнкер заяви, че една от главните задачи е да се реши предоставянето от общността на 2,25 милиарда евро за миграционната криза.

"Страните членки трябва да направят това, което обещаха на 23 септември. Става дума за вноски, които още не са внесени. Все още не е предоставена значителна част от сумата, страните членка отлагат внасянето на 2,25 милиарда евро". Юнкер подчерта, че „под въпрос е поставено доверието в страните членки, дали ще изпълняват и те своите обещания“.

  По данни на Евростат от началото на годината 710 000 имигранти са подали молби за бежански статут в 28-те страни от ЕС, съобщава ТАСС.

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!