Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Орбан: Не можем да се състезаваме с мюсюлманите, ще загубим

Орбан

Като покана за имигрантите определи унгарският премиер Виктор Орбан предложенията на Европейската комисия за разпределение на бежанците по квоти сред страните от Европейския съюз.

В интервю за Le Figaro той посочи като основен проблем за Европа бизнесът с трафика на хора, чиято организация започва още в Пакистан и Афганистан. По думите на Орбан там дори се излъчват рекламни клипове, които призовават хората към емиграция, с предлагани допълнителни услуги, различни средства и цени.

Целта на емигрантите са Германия или скандинавските държави, но пътят за нейното достигане се избира от трафикантите, посочва унгарският премиер.

Според него, ако Унгария затвори границата със Сърбия, потокът на бежанците ще се насочи към Румъния, но няма да спре. Ето защо се налага затваряне и на южните и източните граници на страната, включително и тази с Хърватия.

Орбан е категоричен, че това е само временно решение, защото вълната от емигранти не може да бъде спряна със затваряне на граници.

Унгарският премиер цитира анализ на европейската служба за граничен контрол – Frontex, според който броят на имигрантите може да достигне стотици милиони, идващи от Средния Изток и Африка.

В тази ситуация са необходими действия в глобален мащаб и намесата на ООН, счита Орбан. Той заяви, че мултикултурализмът е мъртъв. Проблемът с емигрантите не е толкова опасността от терористи, а интеграцията на мюсюлманите. Тя просто не се случва в Европа. Европейците и бежанците живеят като две отделни общества.

"Ако, ние, християните оставим мюсюлманите да се състезават с нас на континента ни, то ще бъдем победени, това е проста математика", смята Виктор Орбан. /darikfinance.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!