Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Колоната със сирийци вече е на границата ни, крещят: Искаме при Меркел

бежанци - Искаме при Меркел

Два палаткови лагера със сирийски мъже, жени и деца са вече изградени на метри от границата с България и Гърция. Първият е на 200 метра от граничен пункт Кастанес, а вторият на близо 1500 метра от Капитан Андреево, съобщи турският сайт haberler.com.

Около 60 млади сирийски дезертьори се опитаха да нахлуят в кабинета на одринския валия, но бяха спрени от жандармерията, която от днес сутринта разположи и тежки БТР до нашата и гръцка граница.

ВИЖ ВИДЕО ОТ ОДРИН на haberler.com

Мъжете крещяха: Искаме в Германия, искаме при Меркел. От общия брой на 1300 сирийци и други неустановени лица, към Истанбул са отблъснати да се върнат 500 души. Въпреки това най-уязвимите от колоната – майки с деца и мъжете им са на лагер до река Марица.

Полицията в града е вдигната на крак, има униформени в градския транспорт и на най-натоварените пътни участъци и кръстовища. Навсякъде има и автомобили на жандармерията.

Турските власти са обяснили на мигрантите, че Германия, Австрия, Унгария, Словакия, Чехия и Полша са въвели строг граничен контрол и не могат да влязат в Централна или Западна Европа, като преминат на българска или гръцка територия.

Не вярваме, искаме при Меркел, в сайтовете от Арабския сайт пише, че там ще приемат всички нуждаещи се, упорстват желаещите убежище в ЕС.

Спят върху мръсни постели, носят си храната в чували, такава смрад и мръсотия магистралния път между Истанбул и Одрин не имало досега.

Седят и чакат българските и гръцките власти да ги допуснат на тяхна територия, откъдето да продължат към Австрия и Германия, допълва Haberler. /7plus7.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!