Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пат Бюканън: Ислямът завоюва Европа

Пат Бюканън

„Либерализмът е идеологията на самоубийството на Запада“, написа през 1964 г. Джеймс Бърнам в „Самоубийство на Запада“.

Бърнам предрече, че безсмисленото великодушие на либералите, които подчиняват интересите на техния собствен народ и нации на утопични и алтруистични импулси, ще доведе до края на западната цивилизация.

Грешеше ли той? Помислете какво се случва в Европа.

Сърбия, Унгария и Словакия , малки държави, усещащи че ще бъдат залети от желаещите убежище от мюсюлманския свят, се опитват да затворят границите си и да подсигурят своите родни места. Техният инстинкт за оцеляване, тяхната осведоменост за етиката в спасителните лодки, са изострени. Сега те биват осъждани за това, че се опитват да спасят самите себе си.

Междувременно папата призова католиците навсякъде да посрещат с добро търсещите убежище и Ангела Меркел ще приеме 800 000 само през тази година, въпреки че мърморенето вече започна в Бавария.

Но това е само началото на това, което предстои, ако Европа не дръпне подвижния мост. За Балканите, Унгария, Австрия и Германия десетките хиляди сирийци са само първата вълна. Зад тях в Ливан, Турция и Йордания има още 4 млн. бежанци от сирийската гражданска война. Виждайки успеха на първата вълна, сега и те тръгват.

Зад тях пък са 2 млн. алевити и 2 млн. християни, които ще побегнат от Сирия, когато Ислямска държава в Ирак и Сирия (ИДИС) и терористите от Ал Каида, които вече контролират половината от пропитата с кръв страна, свали режима на Башар Асад.

Сега започват да се движат и иракчаните, които живеят в страна, перспективите пред която за обединяване и мир се отдръпват. Сред хилядите, заливащи Европа от Турция има също пакистанци, бангладешци и афганистанци. След като американците напуснаха Афганистан и талибаните взеха своето отмъщение, повече афганистанци ще побягнат на запад.

Африка има население от 1 млрд. души, чийто брой ще се удвои около 2050 г. и отново ще нарасне двойно до 4 млрд. души, през 2100 г. Възможно ли е тези милиарди африканци да продължат да издържат да живеят в бедност при безмилостни, некомпетентни, корумпирани и тиранични режими, ако вратата на Европа остане отворена?

Това, което ще се случи, не е трудно да бъде предречено. Алтруизмът в Европа ще се изчерпи много преди това да се случи и при бежанците. Както информира в понеделник „Ню Йорк таймс“, не се вижда краят на бъдещите миграции от Третия свят и на исляма към Европа.

Според „Таймс“ хуманитарни организации твърдят, че „успешни миграционни вълни...ще има, вероятно в продължение на месеци или години, докато не затихнат войните, бедността и други основни причини за размествания“. Но как мирна и просперираща Европа няма да бъде магнит, след като тероризмът разширява обхвата си от Нигерия до Магреба и Близкия изток, и в тези райони се разпространяват войните и тираничната пандемия? Ако Европа не затвори границите си, какво ще спре ислямския свят и Третия свят от пристигане и презаселване на континента с техния вид, докато намаляващото местно население в Европа не измре?

Дали Стара Европа ще може да бъде даже разпозната в средата на столетието?

Вече започна неизбежната реакция на това, което става.

Европейските страни ще се разделят с антиимигрантските партии като Националния фронт във Франция и ЮКИП във Великобритания, докато големите партии не приемат ограниченията за имиграцията или не бъдат пометени.

В Австрия и Германия вече има ответна реакция на десетките хиляди поканени.

Източна Европа, с нейното намаляващо местно население, показа малък интерес към приемане на мигранти. Макар и критикуван от опозицията, израелският премиер Биби Нетаняху няма да допусне търсещи убежище араби и мюсюлмани. В момента Биби строи преграда по границата с Йордания, след като вече изгради преграда от Газа до Ейлат, за да пречи на африканците да идват от Синай, а стена разделя и Западния бряг от Израел.

Махмуд Абас от Палестинската власт каза, че би приветствал палестинци, търсещи убежище. И двете страни знаят, че в тази битка демографията може да бъде съдба.

Малко вероятно е да оцелее след тази инвазия и Споразумението от Шенген, гарантиращо „отворени граници“ между страните от ЕС. Старите национални граници на Европа ще бъдат възстановени.

И разделението между и вътре в страните се задълбочава от въпроса колко да бъдат приети и кога да се затвори вратата, а ЕС може и сам да се справи с този най-важен и емоционален въпрос.

Европа прелива от десетките хиляди мигранти, а стотици хиляди и милиони идващи след тях, ще принудят европейците да се обърнат към въпроса за оцеляване.

Кои сме ние?
Дали сме уникални и отделни народи от конкретна раса и племе, с история и съдба, език и култура, разпознаваеми по целия свят и заслужаващи да запазим дори с цената на живота си?

Ние сме германци, руснаци, поляци, унгарци, италианци, испанци или французи? Или ние сме просто европейци, хора, живеещи на най-малкия в света континент и споделящи вярата в равенството между всички народи и култури, в секуларизма и социалната демокрация?

Либералният Човек е почти изключение, всички видове животински живот реагират или се отдръпват, когато други видове нахлуват в тяхната територия.

Това, в крайна сметка, показва, че Бърнъм е бил вероятно прав.

Че либерализмът е идеологията на самоубийството на Запада.

...........

Пат Бюканън е известен американски консервативен политик, коментатор и автор. Бил е съветник на президентите Ричард Никсън, Джералд Форд и Роналд Рейгън. През 1992 и 1996 г. участваше в надпреварата за избора на кандидат-президент на Републиканската партия. Бюканън е автор на книгата "Самоубийството на свръхсилата: ще оцелее ли Америка до 2025?".

dnes.dir.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!