Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Американците признаха защо ги плаши руската армия в Сирия

Началникът на Обединеният комитет на началник щабовете на САЩ, генерал Мартин Демпси на въпрос на журналистка отговори:

"Москва едва ли ще почне да отбира и отделя радикалите-ислямисти от Ислямска държава и тези ислямисти, които САЩ горещо поддържа в битката им с Башар Асад".

Наистина, генералът е прав в случая. От личен опит, не вярвам да руските командири да се съобразяват с любимците на Америка,биещи се срещу правителствените войски в Сирия.

Действително в последните дни, Белият дом показа сериозна тревога от нарасването на руското присъствие в района на Латакия.

Трябва,обаче да признаем,че откак САЩ са започнаха удари по Ислямска държава, териториите,които владеят ислямистите се увеличиха значително.

Дамаск даде съгласие Русия да построи своя база в Джаблех, неголям населен пункт на 25 километра на юг от Латакия-най-голямото пристанище на Сирия и административен център на провинция.

Прехвърлянето на руски войски в Сирия бе потвърдено от Израел,САЩ и Турция.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери, по време на телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров е изразил загриженост от слуховете за натрупването на руски войски в Сирия, предаде ZORA NEWS.

Американците паднаха още повече: "САЩ са поискали от Гърция да затвори въздушното си пространство за руската авиация за полети до Сирия, съобщи ZORA NEWS.

Информацията беше потвърдена от говорителя на гръцкия външен министър. Той обясни, че искането на САЩ в момента се разглежда.

За това, че е постъпило такова искане, съобщи в неделя РИА Новости, позовавайки се на свои източници в гръцкото правителство.

Агенцията уточни, че ако се приеме искането, небето на Гърция ще бъде затворено за руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия.

Гърция отказа да удовлетвори молбата на посолството на САЩ в Атина да затвори въздушното си пространство за руски самолети, натоварени с хуманитарна помощ за Сирия, съобщи дипломатически източник в Атина.

И наистина, как да очакват руснаците да се съобразяват с техните ислямисти съюзници в Сирия, след като цял свят знае измеренията на успеха на САЩ в последните години.

Всички помним как преди 15 години, през 2000-та година, годишното производство на опиум рязко падна от 4 тона до нула на следващия сезон. Това стана след нареждане на талибанския лидер молла Омар, който обяви опиума за "харам" - забранен. Такова постижение прилича повече на сън, отколкото на реална действителност.

Още на следващата година след влизането на САЩ и НАТО в Афганистан имаше отново максимално производство на опиум и хероин.

Американците обявиха "победа" и избягаха от талибаните.

Преди два дни президентът на Афганистан поиска военна помощ от Русия.

След 9 години победи и търсене на химически и бактереологични оръжия напуснаха Ирак и той се разпада на три региона – шиитски, сунитски и кюрдски, променяйки обстановката в целия Близък Изток.

Как да търпят и Сирия на Асад твърдо подкрепяща палестинците в конфликта им с Израел?

Турция се включи се в заговора, с тайни терористични тренировъчни лагери на територията си, с наемници от цял свят, а според западни медии, обучението и въоръжаването им е по директивите на ЦРУ и Мосад.

Как да харесват Асад,като Сирия има 14 газови находища в териториалните си води, с четири пъти повече газ от Кувейт? И не ги дава на американски, еврейски и английски комании: Е, как да го харесваш?

И първите убийства, стрелбата по наблюдатели на ООН и журналисти са извършени от инфилтрирани "криминални лица" в редиците на протестиращите.

Западът обвинява армията на Асад.

Същата успешна схема се приложи за разгром на Югославия и на Майдана в Киев. За Украйна поне поляците си признаха, след изтичането на "онзи разговор".

За конфликта в Босна послужи артилерийски обстрел на опашка за хляб в Сараево на 27 май 1992 г., а "случайно“ босненската телевизия се оказва на мястото на събитието и зловещите кадри скандализираха света. Последва ембарго, въпреки 100% те доказателствата на разследващите, че обстрелът на мирните чакащи на опашката е провокация на босненското правителство. Разследването показа истинността на твърденията, но Западът вече беше въвлечен във войната.

Купонът тръгна.

ИДИЛ в този му вид може и да не е проект на САЩ, но очевидно имат сериозен принос в тази насока, щом го призна американският вицепрезидент Джо Байдън. Вашингтон със сигурност използва ИДИЛ като оръжие в рамките на по-голямата стратегия, за сваляне режима на Асад и установяване на контрол върху горивния ресурс в Близкия изток. /vestnikzora.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!