Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германия се бунтува и нарече Меркел "тъпа кучка"

Меркел

Полицията в Дрезден определи словесното нападение срещу канцлера Меркел, като мръсна и долна клевета. Според полицейските органи това е противоконституционно оклеветяване на конституционни органи. Полицейското разследване в Дрезден за словесните атаки срещу канцлера Ангела Меркел по време на посещението й в Саксония все още не са идентифицирали първо източника на нападките.

Клеветата срещу Меркел лъсва във видео клип на Youtube, където се чува гласът на една жена, как обижда канцлера на Германия наричайки я "тъпа кучка". Според вестник Bild операторът е различил женски глас, но самата жена не се вижда на видеото. "Ние смятаме, че това отношение към Меркел се дължи на отказа й да ограничи притокът на икономически имигранти", споделя говорителят на полицията.

Министърът на вътрешните работи Томас Мезиер също потвърдава, че Германия не може да се справи с настоящият приток от бежанци: защото 800 000 хил. наведнъж са твърде много. Въпреки това разграничение между бежанците и икономическите имигранти не може да се направи защото те са с едни и същи потребности. Разграничение може да се направи само за хора идващи от сигурни страни на произход. Съюзът иска съветниците да се съберат в неделя и заедно с Меркел да вземат решение за бъдещето на бежанците.

Министър-председателят на Хесен и Бранденбург Дитмар Войтке не изключва да пристигнат до края на годината около един милион души в Германия. Федералното правителство беше направило своята годишна прогноза за около 800 000 хил. и лидерът на Зелената партия Антон Хофрейтър беше заявил в Берлин: "Този страх за голям брой нашествие е празнодумство и не е проблематично. Като се има предвид недостига на квалифицирана работна ръка, не трябва да се имат никакви притеснения за броя на бежанците", допълва той.

Германия, Франция и Обединеното кралство поискаха специална среща на вътрешните работи на ЕС съвкупно с министрите на правосъдието по дадения въпрос, която ще се проведе в Брюксел на 14 септември. Тези държави искат единно определение на така наречените сигурни страни на произход и създаване на центрове за регистрация на бежанци в Южна Европа до края на годината. Една седмица измина след екстремните бунтове на крайно десни организации в Саксония, където хиляди хора изказаха недоволството си срещу бежанците. Само в Дрезден протестта беше отразен от около 5000 граждани, призоваващи за ляв алианс и протестираха срещу политиката на статута бежанец.

С оглед увеличаването на ксенофобската нагласа на населението премиерът Дитмърт Войтке предупреди: "да се говори прибързано е източногермански феномен". Неговият колега от Тюрингия Бодо Рамелов посочи, че в момента в национален мащаб приютите за бежанци са в пламъци. Срещу трима от предполагаемите подпалвачи в Долна Саксония има заповед за арест. Те са обвинени от прокуроратурата в опит за убийство и умишлен палеж. Двама мъже и една жена са заподозрени, че са хвърлили в петък през нощта бутилка със запалителна течност в лагера на бежанците. За щастие една жена от Зимбабве и трите й деца, които са спели в съседна стая са останали невредими. /spodeli.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!