Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Запасете се консервирани храни и вода, предупреждава бившият съветник на Гордън Браун

паника

“Това, което приближава, е около 20 пъти по-мащабно от кризата през 2008 г. и може да доведе до граждански безредици”, съобщава independent.co.uk

Дамиан Макбрайд, бивш съветник на Гордън Браун призовава хората да се запасяват с консервирана храна и бутилирана вода, тъй като фондовите пазари по целия свят ще се сринат.

Макбрайд предполага, че това може да доведе до граждански безредици или други ситуации, в които не е разумно някой да напуска дома си.

Бившият съветник на министър-председателя на Великобритания дава и някои важни съвети в това отношение.

“Съвет №1. Набавете си пари в брой точно сега. Не мислете, че банките и банкоматите ще работят”, пише той.

“Съвет №2. Уверете се, че имате у дома достатъчно вода, консервирани храни и други важни неща, за да живеете без да излизате навън един месец. Ако нямате , тогава веднага направете необходимите покупки”.

“Съвет №3: Съгласувайте сборен пункт с близките си хора, където бихте могли да се съберете заедно в случай на задръствания и срив в комуникациите”.

На Макбрайд се приписва препоръката към бившия му шеф Гордън Браун да национализира банковата система, за да се предотвратят бедствия по време на кризата през 2008 г.

“Ние бяхме достатъчно близо през 2008 г. до нещо подобно (ако спасителните заеми не сработеха)”, казва той. “Но това, което наближава е около 20 пъти по-мащабно.”

Финансовите пазари са нестабилни и периодично страдат от кризи, които могат да имат опустошителни последици за икономиката като цяло. Индексът Shanghai Composite, най-важният показател на китайската фондова борса падна с 8,45 на сто, което унищожи годишната печалба за един ден.

FTSE100 падна с 4.5 на сто, заличавайки 60 милиарда лири от стойността на британските акции ; Dow Jones в САЩ падна с повече от хиляда пункта в първите минути на търговията.

Някои анализатори смятат, че спадът на фондовия пазар може да е началото на нова световна финансова криза. /bg.checkonline4you.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!