Следвайте "Буднаера" в Телеграм

"Балканчето"се завръща! Ако ЕС разреши след петилетка-две ще завърнем и мотопедите Балкан 50кб?

Балканче
Снимки: reactorbike.blogspot.com.au

След 30-годишно прекъсване България отново ще има велосипеди „Балкан“. Култовите детски колела, наричани „балканчета“, се завръщат на пазара, съобщи ovarna.bg

Те са символ на поколения българи, родени преди 80-те години на миналия век. След 30-годишно отсъствие познатото возило идва с модерна визия и възможност за сгъване. Възкръсването на марката велосипеди е по проект „Назад към корените“ на ловешка компания "Балканвело".

Дали родното производство ще се наложи на европазарите, времето ще покаже, но със сигурност ще върне много спомени на българите. Целта на производителя е да пренесе добрите български традиции в бъдещето. Велосипедите „Балкан“ започват да се произвеждат през 60-те години и бързо се превръщат в хит на пазара. През 60-те, 70-те и 80-те години това бяха единствените колела заедно с руските „Школник“.

След промените през 1989 г. производството на „балканчетата“ спира и велосипедите от тази марка се превръщат в антикварна ценност. /БЛИЦ

Ето малко предварителна информация за новите сгъваеми велосипеди БАЛКАН, първите прототипи от които вече са готови.

Версията която виждате на снимката е 20” сгъваем велосипед със стоманена рама. Той е оборудван с 3 скоростна контра главина Shimano Nexus Inter 3, предна (V-brake) V-образна спирачка и заден амортисьор.

Дизайнерското решение на задния багажник прави това колело само по себе си интересно. Велосипеда има възможност за поставяне на преден багажник, което за много хора е практично и удобно.

Балканчето има 20” двустенни капли и гуми 20 x 1.75. Първоначалното впечатление от велосипеда е за меко возене и комфорт при управлението.

Според сайта reactorbike.blogspot.com.au цените за различните модели от днешна дата са:

  1. Балкан Класик 20" сгъваем - 205 лв.
  2. Балкан Комфорт 20" сгъваем - 268 лв.
  3. Reactor Force 26" - 248 лв.

/reactorbike.blogspot.com.au

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!