Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Стивън Хокинг: Черните дупки са път към друга вселена

Стивън Хокинг

По мнението на Стивън Хокинг, черните дупки не са толкова „черни“ и биха могли да бъдат път към друга вселена

Известният британски физик Стивън Хокинг, наскоро лансира нова теория за черните дупки, за които твърди, че се пресичат в друга вселена. На конференция в Стокхолм, Хокинг заяви, че хората всъщност биха могли да избягат през черните дупки, вместо да „останат“ в тях.

Той смята, че космическите пътници, които биха се оказали в една черна дупка, не биха могли да се върнат в своята вселена, но биха могли да преминат в друга. По негово мнение, черните дупки не са толкова „черни“, както хората си мислят.

„Дупките трябва да са големи, а също така могат да се приемат и като пункт за друга вселена. Но тогава няма да можете да се върнете в настоящата. Въпреки че космическите пътувания изглеждат много привлекателни за мен, не бих искал да проверявам“, заяви известния физик Стивън Хокинг.

Неговото мнение е отговор на въпроса, който мъчи много физици, за това какво се случва, когато нещата бъдат погълнати от зони, от които дори светлината не може да се върне. Информацията за предмета трябва да бъде запазена, смятат учените, дори и ако същия е погълнат, а това е парадокс, който с десетилетия ги тормози. Стивън Хокинг е убеден, че каквито и предмети или тела да бъдат погълнати от черните дупки, те просто се озовават в друга вселена. Но също така смята, че едно тяло попадне ли веднъж в черната дупка, никога няма да се върне. „Ако паднете в черна дупка, не се отказвайте. Може би има изход“, каза ученият на края на речта си.

Идеята за черните дупки и вселената от години тормози учените. Още повече, че не са малко тези, които търсят отговор на въпроса, има ли паралелни вселени, или не? /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!