Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Рецептата, която ми спаси живота

лайм, мента

В началото искам да уточня, че няма да прочетете за поредното чудодейно изцеление от рак

За мое щастие не съм болна от тази ужасна болест. Но рецептата, която ще ви предложа, действително спаси живота ми. Казвам се Жана, на 41 години съм, разведена, с двама сина. Оплакванията ми бяха свързани с онова, от което може да се оплаче всеки втори днес – без значение дали е мъж или жена. Онова, което щеше да ме убие, се нарича обездвижване. Не си даваме сметка колко много може да ни навреди заседналия начин на живот, докато не го изпитаме. Затова реших да напиша това писмо. Защото знам колко е лошо.

Няма да ви развивам теории колко вреди нанася заседналия начин на живот. Може би някои от вас ще кажат: е, как така – майка на двама сина, разведена и обездвижена. Ами ей така – работя като счетоводител и живея на един етаж с родителите ми, които винаги са ми помагали с децата. Вечер, като се прибера, пак засядам пред компютъра и продължавам да върша онова, което съм правила цял ден. Работата си е работа, но ако не заработвам и нещо допълнително, не знам как бих могла да се оправя финансово.

Но, достатъчно за мен. Накратко ще опиша как се чувствах и какво ми беше, за да е ясно как ми помогна рецептата, която искам да споделя с вас.

Преди 8 месеца аз тежах 94 килограма. Сега съм 79. Със свалянето на килограмите свалих и лошия холестерол, кръвното и кръвната захар. Започнах да дишам по-леко. Преди се задъхвах докато се обличах. Наложих си, без значение какво правя, да вървя всеки ден по един час. Последното ми хранене е в 17 часа. Не ям хляб и нищо сладко. Като ми се прияде сладко, хапвам лъжица мед с канела и орехи. Не се ограничавам кой знае колко, просто гледам да не прекалявам.

Внимание: Коя канела е истинска и колко вредна/полезна е тя?

Всичко това нямаше да е възможно ако не бях започнала да пия водата, която сама си направих. Чела съм много рецепти, но реших да направя нещо сама. Преди почти не пиех вода, но откакто си направих тази напитка, нещата се промениха. Рецептата, която ми спаси живота, е следната:

Джинджифила се обелва и настъргва, тревите се режат и се намачкват, така че да пуснат сок. В една чаша слагам меда, после сока от лайм, билките и джинджифила. Бъркам, разреждам с малко вода, така че да може да се разтвори меда, и изсипвам в тубата от 3 литра.

Това количество го изпивам за два дни. Не прецеждам.

Истината е, че откакто започнах да пия тази вода, аз се чувствам много добре. Започнах да ходя редовно до тоалетната по всякакви нужди. Беше ми леко още в началото, макар и да не бях свалила килограми. Тази вода ми даде сили да започна да правя нещо, за да не бъда инвалид на 50 години. Абсолютно сериозно ви казвам – в момента, в който станах от стола, аз спасих живота си. Но това нямаше да се случи, ако не бях започнала да пия тази вода, която ме освободи от всичко вредно, натрупано в мен.

Жана Бакалова от София, lekuva.net

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!