Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Систематична телевизионна манипулация

телевизия

От историята на телевизията може да се разбере, че картините се задържат все по-кратко (около 3,5 секунди), изображенията се сменят все по-често. Когато сме засипани с богати визуални изображения, се образуват огромни количества бета вълни, а алфа вълните намаляват. С други думи, дясната функция на мозъка, интуицията, се срива в полза на бета логичната функция на лявото полукълбо, както и на чувството на страх.

По ирония на съдбата при подобен видеоприлив мисленето също се изключва, както констатира Дик Сътпен. Какъв механизъм се задейства? За първи път Сътпен го открива в зала с хиляди слушатели, които като хипнотизирани слушали оратора. Сътпен забелязва как преминава ту към съзнателно, ту към несъзнателно състояние и установява, че това се дължи на източник на сигнал зад климатичната инсталация, който възпроизвежда цикъл от вибрации 6:7 в секунда.

От 10 до 25% от хората са много чувствителни към този сигнал и възприемат посланията като заповеди. При ELF-вълните (екстремни нискочестотни вълни) са открити подобни периоди с още по-голяма степен на въздействие. Периоди под 6 секунди ядосвали хората, при 8,2 в секунда те били весели, в приповдигнато настроение, при 11-11,3 в секунда ставали депресивни и т.н.

Лесно е да се хипнотизират хората. Като говорим за хипноза, не става дума за екстремното състояние, което мнозина познават от филми или разкази и което граничи с мистерията. Изключване на мислите и известно безволие са също форма на хипноза. Установено е, че това се случва, когато всеки 323-и кадър във филм е без картина/черен. Възниква пулсиране от 45 удара в минута, което се възприема единствено от подсъзнанието. Идеално за пораждането на дълбока хипноза, по време на която сме готови да възприемаме излъчваните материали. Колкото повече гледаме телевизия, толкова повече се усилва хипнозата; децата трудно могат да бъдат откъснати от екрана. Да не говорим, че при тях зависимостта от телевизията не е обоснована от съдържанието на определени предавания.

От телевизионната аудитория децата са най-силно зависимите, следвани от младежите и възрастните. Повечето читатели знаят причината от собствен опит. Малките деца една дочакват следващия ден, за по-възрастните времето като че ли лети. Поговорете с възрастни хора на тази тема. Те твърдят, че с напредване на възрастта времето минава неусетно. Всички непрекъснато чуваме фразата ,,Кога се изтърколи и тази година".

Психологически проучвания доказват, че с напредване на възрастта хората възприемат по различен начин времето. Това е свързано с процеса на стареене - клетките се възобновяват все по-бавно и в по-малки количества. Същото се отнася за мозъчните и нервни клетки, които отговарят за възприятията. Вероятно в това се крие причината, че подрастващите реагират много по-бързо на телевизионните изображения. Знаем как в първите периоди на социализация малките деца ни изглеждат невинни малки фантазьори. Именно в подобни моменти, наблюдавайки ги, осъзнаваме, че всички деца, а също и ние, свикваме, или се нагаждаме към един материалистичен, догматизиран свят. /illuminatibg.blogspot.com.au/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!