Следвайте "Буднаера" в Телеграм

ПИК: Историк обясни в детайли заболяването на Филип Плевнелиев и направи интересна аналогия с д-р Желев и Луи XIV!

Историкът Пламен Пасков, Филип Плевнелиев

Историкът Пламен Пасков разкри любопитни факти около фаталното заболяване на първородния син на президента Плевнелиев.

14-годишният възпитаник на Математическата гимназия издъхна вчера в Кардиологичното отделение на Трета градска болница, въпреки 12-часовите усилия на лекарите, както медията ни съобщи ексклузивно.

Ето и мнението на Пасков (без редакторска намеса):

"От една страна чисто по човешки, като баща на 3 деца, искрено съчувствам за родителското страдание, и за трагедията в семейството на Росен, и Юлияна Плевнелиеви.

Като лекар прекрасно знам какво представлява Aorta dissecans - това е вродено, генетично заболяване, при което структурата на аортата се разслоява на слоеве, и става чуплива, губи своите еластични функции на стабилна и гъвкава биологична тръба. Къса се...останалото е ясно.

Този ген винаги се носи от родителя (най-често бащата - Плевнелиев също задължително трябва да се изследва), и почти гарантирано се пренася и на другите деца (трябва да ги изследват постоянно, ежегодно, до края на живота им).

Лечението е смяна на повредения участък на аортата, хирургично, с изкуствен материал. Изключително сложна операция, за която трябва да има пълна предварителна готовност, и за която, ако е изпълнена екстрено шансовете за успех са от минимални, до никакви.

Това за в случай, че диагнозата е вярна, а не просто измислена, и преподнесена за пред обществеността.

От друга, когато това става с членове на семействата на държавни глави, винаги (чисто исторически) следва да се замислим - дали това не е злоумишлено организирано наказание, или жестоко предупреждение от чужди централи, за някакви промени в политиката, която той провежда, или е имал намерение да провежда.

Има известна закономерност, твърде често повтаряща се, и разкриваща се именно след време, когато страдат, и загиват децата на действащи държавни глави.

Припомням си аналогичната странна смърт (формално представена като самоубийство) с дъщерята на първия "президент": Жельо Желев.

А който знае тънкостите на историята, и знае - какъв се е падал Луи XV на Луи XIV, ще разбере много добре - за какво именно говоря". /pik.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!