Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Известен чешки адвокат: Европа се разпада и Русия не е виновна за това

Европа

/Поглед.инфо/ Русия не заплашва Европейския съюз, за което постоянно ни уверява НАТО, а ЕС се готви за период на разпадане, заявява известният чешки адвокат Мирослава Хустакова в интервю за Parlamentnilisty.cz.

„Под предлог „защита на правата на човека европейските ценности и разширяване на демокрацията” развитите страни се стремят да покорят по-малко развитите, налагат им волята си и ги принуждават да правят това, което те не биха направили доброволно.

Тази дисхармония изисква много енергия и разходи, които понякога са по-високи от печалбите в резултат на „паразитирането” на по-слабите”, заявя тя.

Гражданите на Чехия считат, че ЕС е „пъпа на земята”, но това съвсем не е така, подчертава адвокатът. „Светът вече отдавна се движи в друга посока, за което свидетелствува фактът, че такива верни в миналото партньори на САЩ като Саудитска Арабия започнаха да сключват големи договори с Русия, че

Путин е приел поканата за посещение в Япония, и единственият, който все още слуша внимателно всяка дума на САЩ и разиграва комедия „Русия е враг”, е ЕС, отбелязва Хустакова.

Русия не заплашва европейския свят, за което ни уверява НАТО, счита тя. Според Хустакова, Алиянсът само търси основания, за да даде на военнопромишления комплекс повече пари. Според концепцията на НАТО„врагът трябва да бъде създаден”, подчертава Хустакова.

Когато Русия кани на Мирната конференция за сигурност, на нея пристигат много министри на отбраната от целия свят, а така нареченото „миролюбиво НАТО” игнорира поканата, отбелязва тя. „Да не мислите, че сигурността може да бъде гарантирана с отказ от общуване и преговори с партньора, който открито наричаме враг”, пита Хустакова.

Милослава Хустакова подчертава, че НАТО преднамерено нажежава отношенията и Алиансът няма да остави Русия на мира с базите си до нейните граници./pogled.info/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!