Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Добри Божилов: Провалът на Ципрас доказа, че в света демокрация вече не съществува

Добри Божилов, политически коментатор

Ципрас предложи по-убийствени реформи от тия, срещу които гласуваха гърците. Чисто формално, има право, защото референдумът беше точно за онези реформи, а не е забранявал по-тежки от тях.

Мисля, че Третият спасителен пакет за Гърция ще бъде този път за спасяването на МВФ. Очевидно американците не искат да инкасират загуби от Гърция и ще оставят ЕС сам да финансира Третия пакет.

Така след първите 2 пакета, които спасиха банките, сега ще спасяваме МВФ, който ще си получи парите по Втория пакет, и няма да дава нови заеми. Накрая всичко ще платят естонци, словаци, и евентуално – българи, ако сме влезли в Еврозоната.

Дълговете на Гърция ги натрупаха Нова Демокрация и ПАСОК. По времето на ПАСОК балонът гръмна и Папандреу от управляваща партия се свлече на 3-то място, достоен само за малък коалиционен партньор на Нова Демокрация.

После тази коалиция проведе „спасителния план“, и в момента ПАСОК вече не съществува като сериозна партия, а Нова Демокрация се свлече на второ място. Сега СИРИЗА като кляка, ще бъде напусната от здраво-мислещите депутати, и ще направи коалиция с Нова Демокрация, като тия вторите вече ще са младши партньор. Към края на тази коалиция, Нова Демокрация ще придобие статута на ПАСОК, а СИРИЗА ще стане основна опозиционна сила на Златна Зора. После Златна Зора ще клекне, и ще направи коалиция със СИРИЗА, и така нататък, докато не остане нито един грък в Гърция.

Ципрас е на път да стане най-големия идиот в гръцката история, след като спечели изборите, за да изгони кредиторите, спечели референдум, за да го направи, и накрая направи това, дето дори кредиторите не са сънували в най-розовите си сънища.

Предложената пенсионна реформа в Гърция задминава дори най-смелите мечти на Дянков. Дори с тази реформа, основният проблем с дълга не се решава, и Гърция ще продължи да затъва…

От развитието на гръцкия казус, въпреки провала на Ципрас, има едно много позитивно следствие – съвсем ясно се видя как демокрацията в света вече не съществува, и тя е заменена от някаква наднационална тирания, която диктува какво да се прави. Дори някой народ да гласува за нещо, след това международният фактор налага съвсем друго нещо на същия народ. Това фактически демонстрира, че демокрацията я няма. Това би трябвало да означава, че и други наднационални олигархични проекти, от типа на ТТИП, всъщност накрая ще минат, въпреки преобладаващото им неодобрение. Да добавя накрая и гей-браковете, които почти навсякъде бяха наложени „някак“, въпреки съпротивата на електоралното мнозинство.

Но провалът на Ципрас след референдум, и после изпълнил точно отхвърленото на референдума, това е най-видимото и необоримо доказателство за бутафорния характер на съвременната демокрация. Не народът решава, на него му решават… /slivensega.wordpress.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!