Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Манфред Вебер: Как може да очаквате солидарност от бедна България?!

Председателят на групата на Европейската народна партия в ЕП Манфред Вебер отправи критики към Алексис Ципрас за унищожаване на доверието в Европа.

В изказване на срещата на Европарламента днес с участието на премиера на Гърция Алексис Ципрас Манфред Вебер се изказа остро по адрес на южната ни съседка, като включи и България в изказването си: "Губите европейското доверие, запазването на достойнството изисква честност. Не казвате на гражданите си истината и това не е достойно.

Знаем какво е положението на хората в България. Как може Гърция да очаква солидарност от страни като България, когато поне в пет държави от ЕС, включително в България, жизненият стандарт е по-нисък?!", скара се на гръцкия премиер Вебер.

По-рано днес Алексис Ципрас обяви пред евродепутатите в Страсбург, че Гърция има нужда от социално справедливи и икономически устойчиви решения за проблемите си. /blitz.bg/

Алексис Ципрас: Гърция бе използвана за експерименти със строги икономически ограничения

„Моята страна бе използвана, за да се експериментира със строги икономически ограничения. Този експеримент, трябва да признаем, се провали. Референдумът ми даде мандат за социално и икономическо поносимо решение на кризата. Моето правителство ще продължи с реформите. Мнозинството от гърците чувстват, че нямат друг избор, освен да спрат да следват този път, който води доникъде", заяви Ципрас. 

Ципрас призна, че гръцките правителства през годините, а не чужденците, са създали проблемите на Гърция: „Проблемите на Гърция не са наложени отвън. Те са вътрешни - избягването на данъци, клиентелизмът и корупцията. Нашето предложение към институциите включва надеждни реформи, базирани на справедливо разпределение на тежестта. Предложението включва адекватно покриване на финансовите нужди на Гърция. То включва още сериозна инвестиционна програма, насочена основно към борба с безработицата и насърчаване на предприемачеството", допълни Ципрас, който е сигурен, че ще има споразумение с кредиторите до крайния срок. /cross.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!