Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Вижте как Атина празнува (ВИДЕО) и EC боледува

Хиляди са се събрали в центъра на гръцката столица

Противници на предложението на кредиторите за реформи в замяна на свежа финансова помощ продължават да празнуват на централния площад Синтагма в Атина след обявяването на предварителните резултати от референдума, предаде ТАСС.

Площадът се изпълни с хора, носещи гръцкия флаг и плакати с лозунг "Не на мерките за икономии!". По всяка вероятност празненствата ще продължат до сутринта./БЛИЦ/

Меркел и Оланд свикват извънредна среща на върха

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Франсоа Оланд решиха в телефонен разговор да свикат спешна среща на върха на 7 юли. Извънредното събиране ще бъде, за да се обсъди ситуацията в Гърция, предаде ТАСС.Гръцкият премиер Алексис Ципрас също е говорил с Франсоа Оланд по телефона, предава AFP, позовавайки се на източник от правителството. По данни на

държавната телевизия ERT двамата лидери са обсъждали вариантите за „съживяване“ на разговорите между Атина и международните й кредитори, които бяха преустановени миналата седмица до провеждането на референдума.

Лидерът на испанската партия „Подемос“ приветства първоначалните резултати от гръцкия референдум като „победа за демокрацията“, предаде AFP. „Днес в Гърция победи демокрацията“, заяви Пабло Иглесиас. 

Рафаел Майорал, друг член на „Подемос“, който е в Гърция специално за референдума, коментира, че „радостта се носи във въздуха в централата на Сириза“.

Междувременно курсът на еврото спрямо долара се понижи след публикуването на първоначалните частични резултати от вота. Едно евро се е разменяло за 1.0987 в 19.15 часа (по Гринуич), отбелязвайки спад с 1.20 % от петък вечер, преди да отворят азиатските пазари. /blitz.bg/

Майдански хватки срещу НЕ-то на гърците? Около 150 атакуваха полицията в Атина - Шулц "Положението на гръцкия народ ЩЕ СЕ ВЛОШАВА с всеки изминал ден"

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!