Следвайте "Буднаера" в Телеграм

През идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре

anonymous

Евгени Тодоров

Не искам да съм лош пророк, но през идващите 10 до 15 години развитието на България няма да е нагоре, а надолу. Това, което е сега след 10 год. ще ни се струва рай.

България върви към своя естествен край на пълен банкрут и вече е късно за промени. Пътят нагоре минава през производство и износ, не през строителство на молове и вземане на милиарди заеми (заем за нови машини или нови технологии – да. Hе ми е напълно ясно за какво бяха сегашните заеми).

Да произведеш е половината работа, остава да изнесеш и продадеш. Ние не умеем и двете – нито можем да произведем стока с добра печалба, нито можем да я продадем. Не можем да произведем, защото нямаме производствена инфраструктура (фабриките бяха откраднати или съборени), нямаме и качествена работна ръка (вече). Не можем да продадем, защото в цял свят е пълно с ненатоварени мощности за производство на всякакви стоки – просто няма платежоспособно търсене.

Така че пътя е надолу до снижаване на жизнения стандарт до 1/2 от сегашния, което означава и загуба на инфраструктура, тъй като българите няма да могат да плащат нито ток, нито вода.

Близкия фалит на топлофикациите е първата лястовичка, която ни известява, че България се е запътила към 19 век. Тази траектория на пълно икономическо фиаско беше предначертана от бившата номенклатура и нейния боен отряд – ДС. Пропуснах да кажа, че пенсии и медицинско обслужване ще има само за ограничен кръг от държавни служители, и то ако все още съществува ЕС, иначе ни чака съдбата на Сомалия и Етиопия. Aко ЕС се разтури – а то натам върви – София, Пловдив, Варна, Русе ще заприличат на Пном Пен по времето на Пол Пот и Йенг Сари, ще бъдат напуснати малко по малко от населението поради липсата на елементарна инфраструктура – ток, вода, канализация и т. н. При тези обстоятелства единствената стратегия за оцеляване на българите е тяхното сдружаване с цел колективна обработка на земята и колективна защита от върлуващите – да не казвам какви – банди; ще се появят глад и епидемии от болести, за които сме забравили, че съществуват, или сега ни изглеждат невинни. Този кошмар ще продължи дълго, възможно е столетия и хората ще свикнат със своето битие – така, както е било многократно в човешката история.

Няма какво да се чудим защо с всеки изминал ден кандидатите за напускане на България стават все повече и терминалите по летищата се задъхват. Ежедневен стрес, насилие, агресия, убийства, блудства, бедност – душевна и финансова. Комплекс от фактори, превръщащи ежедневието в кошмар. То и няма как да е по-различно – 25 г. една и съща политическа банда прави хората на луди. Тъпче, лъже, краде, лапа, пърди и дебелее на наш гръб. Убиха и живеца, и надеждата, съсипаха народеца. Дадоха простор на най-перверзната част от човешката природа, на простащината, агресията, малоумието. Това е резултата. За щастие света е голям и спасение дебне отвсякъде … /anonybulgaria.wordpress.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!