Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Месецът, в който се раждаме, определя колко често боледуваме

Най-здрави са тези, които празнуват рожден ден през май

Месецът, в който се раждаме, оказва влияние на съдбата и дори науката вече го признава. Ново проучване търси идеалното време за раждане, което ще осигури живот, в който човек да боледува възможно най-малко. За да докажат това, руски учени се опитали да установят, в кой месец на годината се раждат най-много бебета, които последствие боледуват най-рядко. Проучването им включило над 1,7 милиона души родени между 1985 и 2013 година, пише в. Монитор".

Анализът на резултатите доказал, че 55 от общо 1500 болести, проявени по-късно в живота, зависят от месеца, в който се ражда детето. След тях и много хронични заболявания. Например, родените през октомври често страдат от астма, а тези, които са родини през ноември – най-често проявяват дефицит на внимание и хиперактивност. Екипът учени установил също така , че тези, които са родени през месец март, са предразположени към сърдечна недостатъчност.

Проблемният месец с много цветен прашец във въздуха оказва влияние и на предразположението към алергии. Родените през този месец често страдат от поленови алергии, заради ранната среща на имунната система с алергените, твърдят са учените.

Най-здрави се оказват тези, които празнуват рождения си ден през месец май. Докато хората, които най- често търсят лекарска помощ, обикновено са родени през октомври.

Предишни проучвания също доказват, че периодът, прекаран в майчината утроба, има решаващо значение не само за болестите, но и за характера. Има достатъчно доказателства, че околната среда, както и сезонните промени, са важен фактор, който действа преди и след раждането ни и оставя траен отпечатък върху нас.

Месецът на раждане влияе не само на болестите, към които човек е предразположени, на характера и дори върху избора на партньор. През различните месеци хормоналните промени в организма на бъдещата майка създават условия за обособяването на специфични черти на характера. Например при родените през есента и зимата влиянието на мъжкия хормон тестостерон е по-засилено. В резултат на това те развиват по-стабилни аналитични способности. Докато креативността и радостта от общуването са характерни за пролетно-летните бебета. /blitz.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!