Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Да живееш в еко капсула

Случвало ли ви се е някой път да искате да живеете на различни места по света?

Да не сте позиционирани на едно място, а да можете свободно да се настанявате на местенца, където може да се любувате на изгревите и залезите с половинката си.

Повечето от Вас докато четат статията ще си кажат „е да хубаво звучи, но трябва и да разполагаш с дебела банкова сметка“. Да прави сте, но братиславската компания Nice Architects има предложение за всички ентусиасти.

Вдигаме завесата и издаваме повече подробности за какво точно става въпрос. Малката къщичка, която виждате на снимката Ви дава уникалната възможност да живеете където си пожелаете. Да това е самата истина, дори няма да плащате сметки за ток и вода.

Как Ви се струва?

Еко капсулите създадени от студио Nice Architects, ще позволят на всеки, ентусиаст, който иска да разнообрази сивото си ежедневие, да живее една година в такава еко капсула.

Както споменахме по-нагоре в статията, ползвателите няма да имат никакви ангажименти към компаниите за водоснабдяване и електроснабдяване.

Всяка една от еко капсулите е оборудвана със слънчеви панели с помощта, на които ще имате топла вода. Също така има вятърна турбина и дизайн, с който може да събирате дъждовна вода. Вътре ще разполагате с тоалетна, душ, кухня с мивки и спалния.

Разбира се не с мащабите на истинско жилище. 

Помещението е с размер 8 кв.м. и спокойно може да се поберат двама души. Стените са изолирани. По този начин пестите максимално енергия и получавате истински комфорт.

Създателите на еко капсулите се гордеят, че капсулата има различни приложения. Те могат да се използват за подслон при бедствени ситуации, да бъдат дом на туристи или независими изследователи.

Ако сме грабнали вниманието Ви, в края на 2015г. ще може да направите предварителна поръчка, а в началото на 2016г. ще бъдат официално пуснати на пазара. Все още няма данни каква ще е цената им. /dobrinovini.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!