Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сидеров: Ред е на нашенска бежанска вълна от България към Русия

Сидеров: Ред е на нашенска бежанска вълна от България към Русия

Ако не препречи границите и не екстрадира мигрантите, ЕС ще се разпадне, смята лидерът на "Атака"

"Ако българското правителство не прегради границите с Турция, а може би вече и Гърция, ще последва бежанска вълна на българи от България към Русия, както е станало с бесарабските българи". Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в кулоарите на парламента.

Според него Европейският съюз изобщо не се справя с бежанската криза и последната среща на върха е само доказателство за това.

Сидеров смята, че ЕС трябва да каже на САЩ да престанат със сегашната си политика, породила кризите в арабския свят след арабската пролет. Ако не го направи, общността ще "загине, ще се разпадне и ще изгуби всякакъв смисъл". А задаващите се бежански вълни "буквално ще прегазят България като през ХIV век, защото те са османска инвазия".

Затова Сидеров зове за евразийска ориентация на държавата и.

Лидерът на "Атака" поиска още президентът да свика КСНС не защото той ще реши нещо, а защото така ще бъде демонстрирана сериозна загриженост за проблемите на бежанската криза. Той призова и за предсрочни избори, които да излъчат по-твърдо правителство, но каза, че няма да иска вот на недоверие на сегашния кабинет. Ива НИКОЛОВА, БЛИЦ / blitz.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!