Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Чесън и кокосово масло спират косопада, мажете се и със зехтин

Косопадът е често срещано явление, което се появява в резултат от стрес, неправилно хранене или хормонални нарушения. Ето няколко изпитани метода, които да бъдат ваши съюзници в борбата за опазване и стимулиране растежа на косата, пише framar.bg.

Яйце

Яйцата са богати на сяра и още много други протеини и минерали. Те са изключително полезни за косата, особено когато се използват в съчетание със зехтин. За да си направите маска против косопад, е нужно да смесите 1 яйчен белтък с 1 чаена лъжица зехтин. Разбийте добре съставките до получаване на хомогенна смес, след което нанесете маската върху кожата на скалпа и косата. Оставете я да подейства за 15 минути и накрая я отмийте обилно със студена вода. Това се прави с цел да се избегне пресичане на яйцето.

Амла (индийско цариградско грозде)

Амлата е едно чудесно средство за предотвратяване на проблеми, свързани с косопада. Този натурален продукт съдържа голямо количество витамин C, който е полезен не само за косата, но и здравето на целия организъм. Смесете равни количества амла на прах с лимонов сок и разбъркайте добре продуктите. Нанесете сместа върху косата с леки масажиращи движения. Оставете маската да изсъхне, след което я отмийте обилно с хладка вода.

Лук и чесън

Лукът и чесънът са най-големите източници на сяра, а това вещество насърчава производството на колаген, който е от съществено значение за предотвратяване на косопада и насърчаване растежа на косата.

Чесън

Обелете 4-5 скилидки чесън и ги намачкайте в хаванче. Към тях добавете малко кокосово масло и разбъркайте добре съставките. Загрейте сместа на котлона за 2-3 минути, след което я свалете оттам и я оставете да се охлади. Нанесете продукта върху косата с леки масажиращи движения и го оставете да подейства за 10 минути, след което го отмийте с топла вода. За оптимални резултати повтаряйте процедурата 2-3 пъти седмично.

Лук

Извлечете сока от една глава лук с помощта на сокоизтисквачка. Нанесете сместа върху косата с леки масажиращи движения и я оставете да подейства за 15 минути, след което я отмийте с необходимите продукти за лична хигиена.

Кокос

Азиатците са познавали полезните свойства на къната отпреди много години. За да направите маска против косопад, са ви нужни 60 грама къна и 250 милилитра синапено масло. Смесете продуктите в отделен съд и ги разбъркайте добре. Сложете ги на котлона, за да се затоплят, след което ги премахнете оттам. Оставете сместа да изстине. Нанесете я върху косата с леки масажиращи движения и я оставете да изсъхне. Накрая я отмийте обилно с хладка вода. По този начин не само ще предотвратите косопада, но и ще придадете естествен блясък на косата си. /viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!