Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маска с мед и банан заличава бръчките

Няма нужда да харчите излишни средства в търсене на идеалното козметично средство за своята кожа. Всичко, от което се нуждаете, са няколко сравнително евтини натурални съставки, които да ви осигурят необходимата грижа. Ето как да си приготвите стягаща маска от мед, банан и кисело мляко за нежно подхранване на кожата и ефективно заличаване на бръчките.

Необходими продукти:

1/2 банан

3 супени лъжици кисело мляко

1 супена лъжица мед

Начин на приготвяне:

Обелете банана и го намачкайте. Към него добавете останалите съставки и разбъркайте всичко добре. Нанесете маската върху предварително почистена кожа с леки масажиращи движения и я оставете да изсъхне. Отмийте я с топла вода и след това със студена.

Бананите са богати на хранителни вещества, които са изключително полезни за кожата. Последните проучвания доказват, че те са особено ефективни за заличаването на леки бръчици. Киселото мляко осигурява необходимия пилинг за кожата, а медът я хидратира в дълбочина. Домашната маска от банан, мед и кисело мляко е подходяща за всеки тип кожа и може да се използва ежедневно до постигане на желаните резултати. Имайте предвид, че те няма да бъдат доловими на първия или втория ден, тъй като става въпрос за натурални продукти, чийто ефект е по-бавен от този на химическите. Ако използвате домашната маска всеки ден, вие ще бъдете в състояние да реализирате резултати след 3 седмици. Ще се изненадате колко добре ще се отрази това на кожата ви. /viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!