Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Сусамът с мед лекува 10 болести – колит, гастрит и язва, хапва се сутрин на гладно

мед, сусам, тахан

Сусам с мед е комбинация, която всеки един човек обезателно трябва да опита. Не говорим просто за невероятен вкус, а за нещо много повече. Това удивително смесване на вкусове изцяло може да преобърне вашите представи, пише zdrave.ws.

Продуктът присъства в диетични режими и най-вече средиземноморска диета. Сусамовият тахан е идеален източник на витамини и минерали. Той е богат на желязо, магнезий, калций, манган, мед, фосфор. В състава му се откриват омега-3 и омега-6 мастни киселини. От витамините има в изобилие от тези от група Е, А и В. Продуктът е страхотен източник и на незаменими аминокиселини. Той се води за една пълноценна и здравословна храна, от която всеки човек в днешно време има нужда. Когато се комбинира с мед, мигновено се превръща в храна, която притежава редица ползи относно здравето. Сусамов тахан се съчетава с пчелен мед. В тази си формула той е калоричен десерт, който в никакъв случай не бива да се пренебрегва. Ползите от неговата консумация са доста на брой. Най-лечебно средството се оказва, когато се приема сутрин.

Обезателно трябва да се поглъща на празен стомах, за да подейства максимално добре. Качества: Подсилване на имунната система, лечение на запек, намаляване на апетита към прием на сладко, помага при болести на стомаха. Препоръчителен е при колит, гастрит и язва. Най-щадящ се оказва белият тахан. Заложете на него. Други ползи: укрепване на костно-мускулната система, стимулиране на умствената дейност, повишаване на физическата издръжливост, придаване на блясък и красив вид на косата и кожата.

Рецепта за направа на сусам с мед (сусамов тахан)

Рецептата може да се направи без проблем от всеки един от вас. Който има желание, още сега може да я изпробва, за да се убеди, че тя става бързо и е елементарна.

Ето я и самата нея: Взимате супена лъжица мед и към нея добавяте супена лъжица сусамов тахан. Започнете да бъркате, докато не се получи нещо подобно на халва.

Това количество притежава висока хранителна стойност (близо 155 калории), 8 грама мазнини, 21 грама въглехидрати, един грам фибри и 3 грама протеини. Сутрин ви предлагаме да го изядете директно. Ако ви е неприятно, най-добре би било да си го намажете върху филия пълнозърнест хляб или върху палачинка. Пожелаваме ви приятен апетит. Ще бъде грехота да не го изпробвате. /viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!