Следвайте "Буднаера" в Телеграм

4 лесни начина да забавите стареенето: Ходете по 2 минути на всеки час, не пийте напитки със захар

1. Хапвайте, преди да отидете до супера

Всички сме чували съвета „Не ходете на пазар гладни”, но това е дори още по-добро. Изяжте ябълка – или нещо друго здравословно, преди да отидете да пазарувате храна. Изследователи от университета „Корнел” откриха, че така хората наистина купуват около 25% повече плодове и зеленчуци отколкото онези, които не хапват, преди да тръгнат за храна. Този трик прави спазването на диети по-лесно.

2. Заменете въглехидратите с протеини

Международен екип наскоро направи преглед на 20-годишни изследвания на протеини. Яденето на повече протеини и на по-малко въглехидрати ще ви помогне да свалите килограми по-бързо… и да не ги качите отново. Протеините също така стимулират по-доброто здраве на сърцето. За най-добри резултати опитайте да разпределите протеините равномерно във всичките си хранения за деня.

3. Пийте по 1 съдържаща захар напитка по-малко на ден

Да, намаляването на съдържащите захар напитки – включително повечето плодови сокове – доста ще намали риска ви от затлъстяване и от проблеми с кръвната захар. Но рязкото и категорично спиране на съдържащите захар напитки не е лесна работа за повечето хора. Изследване, публикувано в списанието Dibetologia, откри, че намаляването на сладките напитки само с една порция на ден снижава риска ви от сериозни проблеми с кръвната захар с 14-25%.

4. Ходете по 2 минути на всеки час

Последните изследвания показват, че стоенето прав на работа прави малко за предпазването от рисковете за здравето, причинени от заседналия начин на работа. Но учените от Университета на Юта откриха нещо, което предпазва от тези рискове: ходенето. Ходенето по само две минути на всеки час може да премахне рисковете за здравето от седящата работа./viaranews.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!