Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Скандални откровения! Стратегията на САЩ за унищожение на Русия – документален запис от конференция

Джордж Фридман

Скандален видеозапис, разкриващ плановете на САЩ за дестабилизиране на Русия и ограничаване сферите й на влияние. Ще успее ли Германия да защити себе си от американската тиха агресия? Защо е включена България в американския  план за глобално надмощие?

Изявление от конференция в Чикаго, проведена на 04.02.2015 г., свързана с  външно-политическите интереси  на Вашингтон.  Лекторът Джордж Фридман /политолог, основател и директор на частната информационно-аналитична разузнавателна компания Стратфор/ обяснява как американците са се изградили като световна сила:

отлично познаване на историята и ползване на нейния опит, подклаждане на междуособици в различни региони, които те наричат „тактика”, но на  разговорен език  означава и интриганстване, провокация, подбуждане към омраза и нетърпимост между народите,  изпреварващи удари. Има ли Русия и Европа шанс в този сценарий, прилаган с успех още от времето на Рейгън?!
…….

Джордж Фридман:Нито една страна не може да бъде във вечен мир, даже и САЩ. Имам предвид, че и Съединените щати също сме заплашени от войни.

Струва ми се, че в бъдеще, Европа няма да бъде въвлечена в големи войни, както по-рано, но ще се върне към естествения ход на човечеството: ще има войни и времена на мир, европейци ще умират във войните. Няма да са, разбира се, 100 милиона убити, както през последната война, но идеята за „европейската изключителност” ще доведе, струва ми се, Европа до война. Ще има конфликти, вече имаше в Югославия, а сега и в Украйна. А колкото до отношенията на САЩ с Европа, ние нямаме отношения с Европа. Ние имаме отношения с Румъния, с Франция, но Европа, с която САЩ да поддържа каквито и да било отношения, няма.

Въпрос: Ислямският екстремизъм  ли е главната заплаха за САЩ, ще отмине ли или в бъдеще ще продължава да съществува?

Джордж Фридман: Ислямският екстремизъм се явява  проблем за САЩ, но не е жизнено важна заплаха.  Трябва да й отделяме внимание, но да влагаме пропорционални  на заплахата усилия за решаването й, не повече. Ние имаме други външнополитически интереси.

Главният външнополитически интерес на САЩ през Първата и Втората световни войни, и последвалата Студена война, са отношенията между Германия и Русия. Обединени, те са сериозна заплаха за нас.

И нашата главна задача бе да не допуснем съюз между тях.

Преди около десетина дни, главнокомандващият американските сухопътни войски в Европа, генерал Бен Ходжис, беше на посещение в Украйна. Там той оповести, че в близко време в Украйна ще бъдат изпратени американски военни съветници.

Направи и друго: награди  украински бойци с военни медали на САЩ, въпреки че е забранено да се връчват медали на чужденци, нямащи отношение към американската армия. Но Ходжис го направи, защото искаше да покаже, че украинската армия  е негова армия.  После той замина за Прибалтика и обяви, че САЩ започва да доставя оръжие, артилерия и друго военно оборудване на прибалтийските държави, на Румъния, Полша и България.

Вчера бе съобщено, че САЩ възнамерява да достави оръжие на  Украйна, и въпреки че беше официално опровергано, оръжие ще се доставя.

При всички тези действия, САЩ действа извън рамките на НАТО, защото уставът  изисква 100% съгласие на страните-членки. Всяка страна-член може да наложи вето. Най-главното в случая е, САЩ изгражда „санитарен кордон” около Русия.

И Русия знае това. Но Русия си мисли, че САЩ има намерение да разпокъса Руската федерация, че ние искаме да ги унищожим.

 Аз мисля, че ние не искаме това, ние искаме съвсем леко да ги „нараним” и да им причиним известна болка.

Ако попитате един поляк, унгарец или румънец, ще ви кажат, че те живеят в един различен свят от немците, а немците – в различен свят от испанците. Следователно, в Европа цари  разногласие.

Но що се касае до украинците, мога да ви кажа, че те ще се опитат да  направят всичко, за да не предизвикат гнева на САЩ.

САЩ има фундаментален интерес да  контролира всички океани в света, няма друга сила, която да е имала такъв контрол досега. Следствие на това ние можем да се намесваме в други точки на света, но нас няма как да ни нападнат, което е супер добре за нас.

Запазването контрола над океаните и Космоса, е основа  за запазване на нашата власт. И най-добрият начин да разгромим вражеския флот е като не му позволим да създаде свой флот.

Пътят, който Британската империя избра, за да попречи на създаването на силна европейска флота, бе да настройва европейските държави една срещу друга. Но аз бих препоръчал да се следва политиката на Рейгън, приложена в Иран и Ирак. Рейгън направи така, че двете държави да воюват помежду си, но не и срещу нас. / Военните действия  между Иран и Ирак през 1980-88г/.

Съзнавам, че  беше цинично и аморално, но работеше.

САЩ не е в състояние да окупира цяла Евразия. В момента, в който стъпим в Евразия, ние автоматично губим по численост. Можем, например,  да унищожим една армия, но не сме в състояние да окупираме Ирак. Идеята, че американската армия със своите 130 000 войници, може да окупира държава с 25 милиона население, е нереална. Ние не сме в състояние да използваме военна сила навсякъде, но сме в състояние: първо,  да поддържаме напрежението между враждуващи страни, така че да бъдат заети със себе си, а не да се обръщат срещу нас. Можем да го направим с политически средства, финансово, военно, да им доставяме оръжие и изпращаме съветници. И само в краен случай, както направихме в Япония, Виетнам, Ирак и Афганистан, да използваме военна сила, с тактиката на превантивния удар.

Тактиката на превантивните удари не цели разгром и  пълно унищожение на врага, нейната цел е да го обърка  и изкара извън равновесие. Ние това го правим във всяка война.  Приложихме тази тактика в Афганистан,  дебалансирахме  Ал-Кайда. Но бяхме толкова млади и глупави, че след неутрализирането на противника,  вместо да си кажем:” Свършихме си работата, да се прибираме у дома”, ние казахме:” Беше лесно, хайде сега да изградим и една демокрация тук”. Това са моменти на слабоумие.

Мисълта ми е, че САЩ не може да воюва навсякъде в Евразия, това трябва  да се прави рядко и избирателно, и като краен вариант. Но когато се налижи да изпратим войници, и следвайки опита, който имаме, трябва да ограничим нашата намеса, да не раздуваме психопатни фантазии.. Преди години британците също не окупираха Индия, а завзеха отделни области, насъсквайки ги една срещу друга, внедриха свои офицери в индийската армия. Римляните също не се изпращали свои легиони в отдалечените  региони извън Римската империя, а са поставяли проримски настроени местни хора за управители.

Руснаците се вълнуват от въпроса,  дали Украйна може да бъде превърната в буферна зона между Русия и Запада, запазвайки неутралитет, или Западат ще навлезе дълбоко в Украйна, че да го делят само 100 км от Сталинград и 500км от Москва? За Русия статутът на Украйна е от голямо  значение за националната им сигурност, не могат просто да я загърбят и да си тръгнат.

karta-Evropa

За САЩ въпросът стои по друг начин: ако  Русия продължава разцепва Украйна, ние сме длъжни да спрем Русия.

Поради тази причина САЩ изпрати свои части за бързо реагиране в Румъния, България, Полша и Прибалтика. По този начин САЩ подготвя т.нIntermarium” /територия между Черно и Източно море/.  

Това е решението за нас.

 Въпросът на който нямаме отговор, е каква ще бъде реакцията на Германия  в тази ситуация. Голямото неизвестно в уравнението на Европа са немците. Когато САЩ изгради обезопасителен пояс не към Украйна, а към Запада, а руснаците се опитат да придърпат Украйна на своя страна, какво ще предприемат немците, ние не знаем.  Германия се намира в особена ситуация,  бившият Бундесканцлер Шьодер е в надзорния съвет на Газпром. Германците имат едно сложно и особено отношение към Русия и се намират пред труден избор. От една страна имат нужда да експортират стоки за Русия, но руснаците на са в състояние да ги купят. От друга, може да загубят Зоната за свободна търговия, нужна им за други цели.

А САЩ винаги са изпитвали страх немският капитал и технологии да не се обвържат с руските природни ресурси и работна сила, което би довело до много силна комбинация; нещо, което нагнетява страхове у САЩ от 100 години.

Какво може да се направи, за да може тази комбинация, такъв съюз да не се състои днес?

Но за подобна ситуация, САЩ държи козове в ръкава си.

amerikanski-plan1

Руснаците винаги са дължали своите карти открити, на тях им трябва неутрална Украйна, в никакъв случай прозападна. Беларус  е друга тема.

Който може да даде отговор  как ще действа Германия в тази ситуация, той ще ни подскаже как ще изглежда историята в следващите 20 години. За нещастие немците са нерешителни, трудно им е да  вземат страна. Германия е мощна икономическа държава, но в геополитически план е много уязвима, немците никога не знаят как да носят две дини под една мишница. От 1871 година това е вечният немски въпрос и въпрос на цяла Европа. Замислете се над немския въпрос, който отново е на дневен ред. А ние не знаем какво възнамерява  да прави  Германия.
……..

Бележка на редактора:На картата се вижда „полосата” между  Балтийско и Черно море, в която върви мощна антируска  и обслужваща интересите на САЩ пропаганда, с която са ангажирани и популярни личности от държавите, попадащи в зоната. Целта  е да се осигури широк, свободен от руско влияние коридор, да се издигне нова  стена – между Русия и Германия, Русия и Европа. Чрез подклаждане на тлеещите конфликти в Украйна, /освен състоялия се и режисиран отвън преврат/, Вашингтон ще настоява за нови икономически санкции за Русия. С хиперболизиране на руска заплаха и за Прибалтика, САЩ се опитва /засега успешно/ да изгради антируски полуобръч и между Русия, Скандинавия и Южна Азия. Първата стъпка в този план бе предупреждението на САЩ за намеренията на Путин  да нападне една от трите балтийски републики и Полша. Информацията  не бе потвърдена от нито едно друго разузнаване, но послужи като повод за изграждане на командни центрове и настаняване на военни части в няколко бивши социалистически страни, от които ще се участва в реални бойно действия, ако Русия реши да отвърне на провокацията.

Знаят ли в Кремъл за плана на ястребите?

Със сигурност знаят, и то отдавна. И на фона на този отдавна замислен план, съвпадащ с поредицата от събития, случили се в Европа през последните две години, и вписващи се до запетаята в американската тактика „разделяй и владей”, анексията на Крим се явява логично следствие. Чрез Крим Русия получава излаз към Азовско и Черно море, а както казва Фридман, целта на САЩ е не да победи някого с флота, а да му попречи да я създаде. 

Видео от конференцията в превод на руски, може да видите тук
https://youtu.be/oEZtvqxoSKI

Видео от конференцията с български субтитри, може да видите тук
https://youtu.be/D0Gs0X8KBhA 

Между редовете.сом 

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!