Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бунтарят д-р Панчо Панайотов: Докторите крадат безобразно, здравеопазването е пълна порнография, и в Северна Корея се грижат по-добре за хората

Работя за 1000 лв. на месец в спешното в Рила, не съм политик, това е обида за мен

Д-р Панчо Панайотов

Д-р Панчо Панайотов

Бившият кмет на Дупница, депутат и лице от времето на барикадната демокрация д-р Панчо Панайотов изрази своето мнение по темата за българската система на здравеопазване.

Според него това, което се прави у нас в здравеопазването, е една „порнографска система” и дори в Северна Корея полагат по-добри грижи за хората си.

Той смята, че даже нито един лекар да не излезе от страната, след като завърши, пак няма да се оправят нещата, тъй като системата е сбъркана.

„Бях кмет, когато нямаше закони за обществени поръчки, и не съм си помислил да открадна нещо, това се признава и от враговете ми”, каза д-р Панайотов, който сега работи в Спешна помощ в град Рила.

Той определи заплатите в системата като „унизителни” и съобщи, че взима около 1000-1100 лева на месец, но само защото има специалност и дълъг стаж.

„Не съм политик и ако ме наречете така, това е обида за мен. Аз съм обикновен гражданин, навремето приех предложението на съгражданите си да стана кмет, но властта не ме блазни”, завърши докторът. /viaranews.com/

Световната банка описа катастрофата на българското здравеопазване

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!