8 страхотни ползи от пиенето на вода с краставица

Някои хора просто не харесват вкуса на обикновена вода и вместо това се обръщат към търговските води, които са газирани или имат много изкуствени подсладители, оцветители и други нездравословни добавки в тях. Честно казано, тези води не са по-добри от безалкохолните напитки и със сигурност няма да донесат ползи за здравето ви.

Има, обаче, естествени начини да се направи водата по-вкусна. Един от най-бързите и лесни начини да направите това е да се добавят резени краставица във водата и да я оставите в хладилника за известно време преди пиене.

За да подобрите вкуса още повече, може да добавите и лимонови резенчета, листенца от мента или дори филийки ягоди, за да се получат здравните ползи, като например тези, изброени по-долу.

Хидратира

Водата с краставица наистина може да помогне да се хидратира тялото, което кара всички телесни системи да работят по-добре. В горещите летни дни действа освежаващо, помага да замени електролити и регулира температурата на тялото .

Добавя витамини

Това е вкусен начин за добавяне на допълнителни хранителни вещества като витамини А и C към диетата. И тъй като те са в естествения им вид, са по-склонни да се абсорбират от тази вода, отколкото от един витамин.

Намаля кръвното налягане

Краставиците са богати на калий, за който е доказано в много изследвания, че помага за регулиране нивата на кръвното налягане, което намалява шансовете за инфаркт или инсулт.

Ограничава апетита

Тъй като краставиците са с високо съдържание на фибри, те могат да помогнат за ограничаване на апетита по естествен начин. Това, от своя страна, може да помогне на хората да ядат по-малко, да се намалят калориите и да постигнат целите си за загуба на тегло.

Запазва кожата здрава

Силициевият диоксид, който се съдържа в краставиците, може да  направи кожата  мека и еластична. Може да се прилага локално върху кожата, за да успокои дразнене или пъпки.

Поддържа мускулния растеж

Силицият в краставиците помага да запазите кожата здрава, а също и подкрепя растежа на мускулите, така че това е чудесна напитка за красиво тяло!

Детоксикира тялото

За лятна детоксикация водата с краставица е едно от най-добрите решения. Също като лимоните, краставиците могат да стимулират функцията на черния дроб и да направят по-лесно премахването на токсини от тялото.

Намалява риска от рак

Няколко проучвания показват, че някои активни съединения в краставиците могат да помогнат за намаляване на рисковете за развитие на някои форми на рак.

Приготвянето на една партида от вода с краставица отнема само няколко минути. Превърнете това в навик и се насладете на ползите за здравето.

Автор: Meghan
Източник: http://blogs.naturalnews.com/8-great-benefits-drinking-cucumber-water/
biopogled.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!