Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пет съставки, които отравят мозъка ви

(NaturalNews)

В днешния свят не липсват неща, които да ни побъркват, но има някои неща, които биха могли да го направят за по-кратък период от време. Тези съставки, разстройващи червата, компрометиращи черния дроб и увреждащи мозъка са дошли от „безкрайната гениалност“ на човека, и ясно съсипват нашата способност да мислим трезво.

Стриктно избягвайте тези пет съставки, и вижте как се подобрява вашата мозъчна функция:

Глутен

Глутенът е често срещана протеинова молекула, намираща се в пшеница, ечемик, ръж, камут и лимец.

Този лепкав протеин се свързва със стената на тънките черва, където може да предизвика смущения в храносмилането и имунната система. Заболяването целиакия (цьолиакия) е най-честото състояние, свързано с чувствителност към глутен. Въпреки това, има и състояние, наречено нецелиакия, глутенова чувствителност (NCGS), и е основен фактор във възпалителни заболявания на мозъка и нервната система.

Проучвания са показали много асоциации между чувствителност към глутен и нарушения във всяка част на неврологичната система, включително мозъка, гръбначния мозък и периферните нерви. Глутенът е показан, че задейства психиатрични разстройства, когнитивно увреждане, деменция и почти всички други неврологични разстройства.

Изкуствени подсладители

Дали това е аспартам (или AminoSweet), сукралоза (Splenda) или захарин (Equal, Sweet ‘N Low), така популярните изкуствени подсладители, поради маркетинга за техните нула калории, отравят мозъци в продължение на десетилетия. Аспартамът е комбинация от химикали, а именно аспарагинова киселина (аминокиселина с възбудителни ефекти върху мозъчните клетки), метанол и фенилаланин, а когато се разгради се получава съединение, което е мощен химикал, причиняващ мозъчни тумори.

Консумацията на аспартам предизвиква различни симптоми, включително атаки на тревожност, забавен говор, депресия и мигрени. Той и други изкуствени подсладители могат да бъдат намерени в газирани напитки, кисело мляко, дъвки, готварски сосове, настолни подсладители, ароматизирана вода, зърнени закуски и продукти без захар.

Мононатриев глутамат (MSG)

Мононатриевият глутамат е форма на концентрирана сол, добавяна към храни, за подобряване на вкуса. Той залъгва вкусовите рецептори и мозъка да мисли, че храната има страхотен вкус, но като екситотоксин, той задейства мозъка да произвежда излишни количества от хормона, който ни кара да се чувстваме добре, допамин. За съжаление, добрите чувства не са трайни, но страничните ефекти са. Екситотоксините са свързани с увреждане на мозъка и други неврологични заболявания, включително Паркинсон, болестта на Алцхаймер, деменция, множествена склероза, лупус и други.

Оглеждайте се за MSG във всички преработени продукти, включително и „здравословни“ закуски, салати, сос за барбекю, кубчета бульон и консервирани супи и зеленчуци.

Рафинирана захар

Рафинираната захар се превърна в една от най-изобилстващите съставки в храната ни, и една от най-опасните. Нейната постоянна консумация е свързана с много различни здравословни проблеми, всички, от които имат негативен ефект върху мозъка.

Консумацията на рафинирана захар потиска получения от мозъка невротрофичен фактор или BDNF, много важен растежен хормон за мозъка. Този фактор предизвиква нови връзки между невроните в мозъка, които са от жизненоважно значение за функцията на паметта. Проучвания са показали ниски нива на BDNF при пациенти с депресия и шизофрения, и консумацията на захар може да изостри тези условия чрез допълнително допринасяне за тези ниски нива.

Рафинираната захар също увеличава възпалението, което може да наруши функционирането на храносмилателната и имунната система. Ако това възпаление е хронично, то може да доведе до повишен риск от депресия и шизофрения. Д-р Иларди, доцент по психология в Университета на Канзас, насърчава пациенти с депресия да премахнат рафинираната захар от начина им на хранене, и тези, които са готови да спазват това, са съобщили за значителни подобрения в умствената яснота и настроението.

Флуорид

Решението да се добавя флуорид в обществената питейна вода в някои държави има може би едно от най-опасното и широко разпространено въздействие върху здравето като цяло, най-вече за мозъка.

Мрежата за действие против флуорида (FAN) докладва за изследване, което установило, че флуоридът е свързан с по-нисък коефициент на интелигентност, дори и в нивата, добавяни към водоснабдяването на САЩ. Едно изследване, спонсорирано от УНИЦЕФ, установява, че коефициентът на интелигентност (IQ) е бил намален от само 0,88 мг/л флуорид, ниво, което се добавя към системите за питейна вода в САЩ и се счита за оптимални граници.

FAN също така заявява, че 34 проучвания сега свързват флуорида с по-ниски нива коефициент на интелигентност при хора, докато други проучвания го свързват с нарушения в паметта и ученето, фетално увреждане на мозъка и променени невроповеденчески функции.

С правилната мотивация и знания, тези пет съставки могат да бъдат избягвани сравнително лесно. Въпреки това, някои от тях могат да бъдат подвеждащи.

Източник: http://www.naturalnews.com
Автор: Derek Henry
biopogled.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!