Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Турция гради стена, но никак не ѝ харесва нашата

Областният управител на Одрин Дурсун Али Шахин изрази пред турските медии публичното си възмущение от планирания строеж на ограда по българо-турската граница.

Докато по цял свят стените се сгромолясват, българо-турската граница се опасва със 160 километра телени заграждения, това никак не ми харесва“, казва Шахин.

Шахин лъже, защото няма как да не знае, че още преди година Турция започна да издига стена от бетонни панели по 1000 километра от своята граница със Сирия. Испания има пет метрова ограда в Африка, САЩ постоянно дострояват по границата си с Мексико, Гърция вдигна по границата с Турция, Саудитска арабия планира по границата с Йемен, Израел има желязна система с двоен кльон. Кои стени падат? В цял свят това е основната тенденция!

Досега границата беше мирен мост между приятели, недопустимо е оградите да ни изолират взаимно. Дори обикновените комшии си оставят отворена врата“, добавя управителят.

Добрите комшии пускат ли си нелегални емигранти под погледа на собствената си жандармерия?

Ако сме добри комшии защо се намесва във вътрешните ни работи, част от което е суверенното ни право да охраняваме територията си и да пазим границите си? /Общество.нет/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!