Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Образцова учителка измъчвана в трудов лагер, за практикуване на Фалун Гонг

"Медитиращо момиче" практикуващо петото упражнение на Фалун Дафа
"Медитиращо момиче" практикуващо петото упражнение на Фалун Дафа

Вундеркинд, завършила колеж на 18 години, г-жа Шя Джяйан става носител на редица награди, като "Най-заслужила учителка", гласувана от ученици, "Най-добър млад учител на годината" на общинско и окръжно ниво, обявена е за "Образцов служител в сферата на образованието", и т. н.

Пред нея е обещаваща блестяща кариера, но в този момент китайският комунистически режим започва да преследва Фалун Гонг. Възвърнала здравето си просредством Фалун Гонг, тя нетърпеливо разказва на другите за тази медитативна практика, а по-късно и за преследването й. За това си действие тя се оказва в полицейския участък и то многократно.

Така тя бива брутално измъчвана в трудов лагер в продължение на година и половина между края на 2000 г. и началото на 2002 г. По-късно е принудена да напусне дома си, поради непрестанните заплахи и тормоз от страна на полицията.

Г-жа Шя е арестувана през септември 2014 г. на сватбата на свой племенник, по обвинения за писане на послания за Фалун Гонг върху банкноти. Тъй като информацията за преследването на Фалун Гонг е силно цензурирана в Китай, някои последователи на практиката използват този способ, за да кажат на обществеността истината за преследването.

Тя бива освободена след 15 дни, но изпитанията й не спират. Училището, където работи от 2006 г. насам, сега й отказва работа. Училищните власти отказват да й върнат й ключовете от апартамента, който е закупила като е погасила всички вноски.

Незаконно задържане

Когато комунистическият режим започва преследването на Фалун Гонг на 20 юли 1999 г., г-жа Шя е извикана в местното полицейско управление и разпитвана в продължение на 24 часа.

На 20 декември тя е осъдена за "незаконни събрания" и е задържана в центъра за задържане в Шифенг в продължение на 30 дни. Не е била освободена докато семейството й не е изнудено да заплати пари за нейните "разходи за живот" в затвора.

След това на 19 юли 2000 г. г-жа Шя е подмамена да отиде в РПУ в Нанджие и заедно с няколко други практикуващи Фалун Гонг са били отведени и заключени в училище в продължение на дни. Полицай им казва само, че са задържани там, за да не могат да отидат в Пекин и да подават жалби до централното правителство.

Когато г-жа Шя започва гладна стачка в знак на протест срещу незаконното им задържане, шефът на полицията нарежда да я освободят. Но когато се връща и започва отново работа, заплатата й е намалена, което продължава години след инцидента.

За да протестира срещу незаконното третиране на практикуващите Фалун Гонг, г-жа Шя отива в Пекин през ноември 2000 г. Тя е заловена и хвърлена в ареста в родния й град за един месец, а впоследствие е изпратена в трудовия женски лагер Пингантай, където престоява години и половина.

Семейстото й следено и тормозено

Г-жа Шя е освободена от трудовия лагер през март 2002 г. и се връща отново на работа през април. Но работодателят удържа от заплатата й всички разходи, поискани от полицията за нейното транспортиране от Пекин.

През май 2004 г., друг практикуващ Фалун Гонг избягва от полицейския участък. В резултат на това, г-жа Шя отново е поставена под строг надзор.

Всяка вечер трима полицаи идват в дома й за своето "задължение". Те стоят там, гледат телевизия цяла нощ при запалено осветление, което не позволява на семейството да спи.

Тя бива следвана навсякъде от двама цивилни полицаи. Дори когато отива на пазар с мъжа си полицията ги следва с мотоциклет. Тези посегателства над тях продължават докато избягалият практикуващ е заловен.

През следващите години полицията не я оставя на мира, чукат на вратата й през нощта,  или я викат за разпит докато преподава в клас.

В движение

В ранната утрин на 3 август 2006 г. полицията заобикаля жилището на г-жа Ши в опит да я арестува. Тя не е в къщи този ден. Полицаите претърсват дома й и иззимат различни лични вещи, включително CD, компютри, хард дискове, мобилни телефони, телефонен указател и MP3 плейъри на децата. Един полицай дори се оплакал, че не могли да намерят пари.

За да избегне по-нататъшно преследване, г-жа Шя напуска дома си и живее мизерно в друг град.

Един ден полицията призовава съпруга и децата й в участъка за разпит, през което време полицаи отиват в дома им и фотокопират номера от телефонния им указател и мобилни телефонни текстови съобщения.

Полицаи отиват ​​и в дома на родителите на г-жа Шя и разпитват по-малкия й брат за информация относно други роднини. След което те ходят по домовете тези роднини, за да търсят г-жа Шя. Но тя успяла да се скрие и така се крила от полицията през следващите осем години, като е заловена в края на този период на сватбата на свой близък през 2014 г.

Въпреки, че г-жа Шя била скоро освободена след последния си арест, спомените от безмилостното й преследване през 2000-2002г в трудовия лагер не спирали да я навестяват.

В трудовия лагер

Докато била затворена в трудовия лагер, тя станала свидетел как охрана и затворници се състезават един друг в изтезанията на практикуващи Фалун Гонг. За всеки "трансформиран" практикуващ пазачите получавали бонус от по 5000 до 10000 юана, а затворниците получавали седем дни до един месец намаляване на присъдата.

Така практикуващите Фалун Гонг били принуждавани да работят тежък физически труд, като нормата им била три пъти по-висока от тази на мъжете затоврници. Ако практикуваща от групата не можела да направи нормата си, цялата група била наказвана. Тази система е била предназначена да сее раздори и да подклажда омраза към практикуващите от страна на затворниците.

През деня практикуващите Фалун Гонг били принуждавани да работят на полето, да копаят, плевят, торят, да пренасят тухли и павета. През нощта били лишени от правото да спят и принуждавани да пишат "рапорти за мислите си". Този тормоз продължавал ден след ден, година след година.

Ужасяващи условия

Във всяка килия са били по над двадесет души. За практикуващите оставяли много малко вода за лична хигиена, така че при много от тях се появила краста.

За да получават храната си те били принуждавани да пеят песни, възхваляващи Китайската комунистическа партия. Храната била винаги една и съща - тъмни задушени хлебчета и рядка супа с тук-там плуващи зеленчуци.

На затворниците се давал само половин час за храна и ограничено време за тоалетна. Имало само една тоалетна за повече от сто души. Тя имала просто десет дупки, всяка дълга по-малко от метър. За да успеят да свършат навреме, често трима души трябвало да се изхождат в една дупка едновременно. Постоянно се чували псувни на затворници, изпръскани с урина.

Непрестанни изтезания и промиване на мозъка

Като част от "трансформацията" на трима затворници е била възложена задачата да принудят г-жа Шя да напише "Декларация за покаяние" за практикуването си на Фалун Гонг.

Една зима тя била принудена да стои права с лице към стената, в тънки дрехи, в продължение на три нощи, за да не спи.

По-късно е отведена в тъмна стая, където няколко затворници вързали ръцете й зад гърба и прехвърлили въжето през греда на тавана. След което я издигали във въздуха издърпвайки въжето, а когато спускали тялото й това причинявало мъчителна болка в ръцете й, като да се разкъсвали. Капки пот се стичали на пода от силната болка.

След няколко минути затворник повдигал тялото й и я питал дали ще подпише декларацията за покаяние. Когато г-жа Шя казвала не, затворникът пускал тялото й, причинявайки й поредната доза от неописуема болка... /minghui.org

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!