Хлябът от ГМО пшеница води до хронична умора

Най-разпространеният хранителен продукт, използван от средностатистическия човек е хлябът. Той е един от най-древните и полезни продукти, ползата от който особено се отбелязва от докторите и учените.

Хлябът и пшеничните продукти неизменно присъстват във всекидневното ни хранене. Той е почитан от всички народи по света.

Скорошно изследване обаче кара да погледнем на хляба от съвсем друг ракурс. Оказва се, че съвременният хляб и хлебни продукти, които се предлагат в магазините в доста богат асортимент, не само не носят полза, но и дори могат да нанесат вреди.

В последните няколко десетилетия съвременният човек умствено деградира. Най-често това се проявява в неспособност за съсредоточаване върху решаване на конкретна задача.

Хлябът от ГМО пшеница е виновник за възникването на една от болестите на века – постоянната умора. Плашещо голям брой хора по света се оплакват от симптоми на постоянна умора.

Тъй като допреди това докторите не са се сблъсквали с този проблем, се е наложило да се създаде напълно нов медицински термин – замъглен мозък.

С него се обяснява състоянието, в което имате чувството, че мозъкът ви е в мъгла и затова не можете да се справите с работата, която ви се налага да свършите. Виновен за това е хлябът от ГМО пшеница.

Сортовете пшеница от новите поколения се отличават със съдържание на генномодифициран белтък, който става причина за хроничната умора и за натрупването на излишни килограми.

Употребата на големи количества хляб, предизвиква дефицит на целулоза в организма, а без нея мозъкът не може да функционира нормално. Съвременната пшеница силно се различава от тази, отглеждана преди половин век.

В съвременната пшеница, която се използва за производство на хляб и тестени изделия, се съдържа глиадин. Това е белтък, който има действие, подобно на опиатите.

Заради ефекта на този белтък се активират някои рецептори в главния мозък, които предизвикват желание да се изяде повече. Затова понякога имаме желанието да изядем целия хляб, особено ако е мек и топъл.

Употребата на хляб от ГМО пшеница, освен че води до хронична умора, която е необоснована от физически или умствени натоварвания, става причина за поява на разсеяност и липса на концентрация на вниманието.

Източник: gotvach.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!