Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Украинският патриарх благослови убийствата в Донбас - Украински министър съжали, че не са трепали наред в Донецк и Луганск


Филарет, по-известен като Михаил Денисенко и Арсен Аваков

По време на литургия във Владимировския катедрален храм в Киев Патриархът на Украинската православна църква Филарет, известен със светското име Михаил Денисенко, посвети проповедта си към дошлите миряни, на събитията в Източна Украйна.

„Коренът на злото е в хората, които живеят в Донбас и онези, които се намират в Москва“, заяви Денисенко.

„Донбас е вековна украинска земя. Там са живели и живеят украинци. Какви са сепаратистите? Това са преселници от Русия и други републики на СССР или Руската империя. Хора, радушно приети тук“, продължи той.

„Казват ни: Като християни нарушавате Божията заповед „Не убивай!“ А вие убивате. И тук слабият, духовно немощен човек се обърква. Как така? Господ е казал „не убивай“, а аз съм длъжен да убивам, за да защитя страната си“, разсъждава патриарх Филарет.   

„Възможно ли е, защитавайки страната си, да убиваш, да отнемаш животи? Това е дилема, която обърква мнозина. Убийство ли е това? Не, братя и сестри, това не е убийство. И убивайки враговете, вие не нарушавате Божиите заповеди“, завърши проповедта си патриархът.

За онези, които не знаят или са забравили, Филарет оглавява неканоническата Украинска православна църква. Бивш епископ на Руската православна църква, чийто сан е отнет през 1992 година. Отлъчен от Църквата и анатемосан от Руската православна църква през 1997 година. /glasove.com/

Украински министър съжали, че не са трепали наред в Донецк и Луганск

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков е заявил, че киевските власти са сгрешили, че не са разрушили Донецката областна администрация и Луганското подразделение на ССУ (Служба за сигурност на Украйна), които са били превзети от участващите в протестните акции в началото на конфликта в Донбас.

„Аз ще ви кажа нещо лошо за себе си – мен и така в РФ ме издирват – а тогава трябваше Донецката областна администрация да бъде взривена из основи. По-добре да загинат ... 50 терористи, тогава нямаше да има 5 хиляди убити в Донецка област. Аналогично и в Луганската ССУ, но тогава бяхме ли готови за това?” – заявил Аваков в програмата „Право на власт” на украинската телевизия „1 + 1”. /БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!