Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Китайски трупове превърнати на козметични продукти в Европа

Тази новина стъписва, толкова изглежда невероятно, че не ни се иска да повярваме.

Проучване на Гардиан (the Guardian) показа, че китайски козметични компании използват човешка кожа добита от трупове за да разработва козметични продукти за европейския пазар.

Представители на фирмата заявили пред кандидат-клиенти, че разработват колаген за устни и бръчки от кожата взета от затворници, след като те са били разстреляни.

Служители на фирмата казват, че някои от продуктите на компанията са били изнесени за Великобритания и че използването на кожа от осъдени затворници е "традиционна" и нямало защо "толкова да се шуми по въпроса". Оказва се, че освен от затворници, “традицията” позволява извличането на колаген и от абортирани бебета.

Тази практики се състоят в събирането на колагена намиращ се в големи количества в костите, кожата и сухожилията. Веднъж събрани, тези субстрати са пращани за Европа, тъй като пазара не разполага все още с необходимите регулационни закони и тяхното приемане не се очаква в близките няколко години.

Лекари и политици казват, че откритието подчертава опасностите, пред които са изправени увеличаващия се броя британци, желаещи да подобрят външния си вид. И докато тамошното публично мнение се притеснява по-скоро от хигиенните проблеми, Китай отричат фактите, а купувачите остават в мъгла по въпроса в кои точно продукти се съдържат тези екстракти.

Колагенът може да предизвика алергични реакции ако не е обработен специално и съществуват рискове от предаване на заболявания.

Малки дози колаген е често се инжектират в кожата няколко седмици преди манипулацииите за да се предвидят алергичните реакции.

По рано тази година, Сър Лиам Доналдсън предупреди че колагенът може да зарази с хепатит, както и с вариант на болестта Кросфелд-Джакобс – човешката форма на луда крава.

Забележка: Това че скандалът избухна в Англия не означава че другите Европейски страни не са засегнати от феномена. Изкупвателните централи на козметичните фирми работят с едни и същи доставчици, а козметичните фирми разработват продуктите си в силно ограничен кръг от лаборатории, което свежда вероятността до съдържание на човешки колаген в продуктите/устните/бръчките до почти абсолютния минимум./ smelata-ovca.blogspot.fr

Нечувано зло! Организирано отнемане на органи от живи хора!

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!