Три "безобидни" неща у дома причиняват безчет болести

Уханието, което се разнася у дома от ароматизаторите и освежителите, се оказва опасно, защото те съдържат токсични и вредни вещества, гласи ново изследване на Международната организация за защита на околната среда. В тях има много опасните фталати, които при вдишване води до увеличаване нивата на тестостерон, което косвено предизвиква репродуктивните аномалии.

Освен това в ароматизаторите има ацетон, бутан и изобутан, които са сериозни токсини, влияещи върху мозъка и нервната система.

Ароматизаторите съдържат още формалдехид, който причинява рак на горните дихателни пътища, а така също втечнен нефтен газ и петролен дестилат, които причиняват световъртеж и главоболие. В освежителите има още пропан, който уврежда черния дроб, бъбреците, кожата, сърдечно-съдовата, дихателната и нервната система, а така също и известно количество бензен, който причинява рак.

Парфюмът, който се излъчва от ароматизаторът също е отровен. 95% от съдържащите се в него химически вещества са на основата на петролните деривати. Те водят до главоболие, световъртеж и дори до депресия.

1. Ароматизирани свещи (тези, които не са 100% восъчни)

Изследванията сочат, че над 40% от свещите на пазара съдържат оловни нишки, които служат за втвърдяване на ароматизираната свещ. Производителите използват оловните нишки, тъй като ароматните добавки размекват свещите и те се огъват. Оловната нишка придава по –голяма здравина, но при изгаряне изпренията са канцерогенни! Свещи с такова съсържание излъчват 5 пъти повече вредни газове от допустимата норма за ДЕЦА!

2. Ароматизатори за въздух

Тези приятни аромати се носят в дома ни, без дори да подозираме, че те могат да ни разболеяат сериозно. Тези аксесоари съдържат редица химикали и токсини, които излъчват канцерогенни вещества и освен рак могат да ни причинят астма.

3. Дезодоранти против изпотяване

Този вид дезодоранти са полезни за собствения ни комфорт, но също крият големи опасности за здравето. Изследванията сочат, че някои от тях съдържат канцерогенни химикали, които проникват дълбоко в тялото ни. Самите антиперспирантни дезодоранти са създадени с цел да се задържат дълго в кожата и да блокират потните жлези, което помага на опасните химикали да проникнат още по-дълбоко в тялото.

Едни от най-честите симптоми, получавани от ароматизаторите са главоболие, прилошаване, световъртеж, общо неразположение. Затова не се чудете, а изхвърлете отровата и отворете широко прозорците. /myclinic.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!