Крият подземен град – държава в сърцето на САЩ

Подземен град — държава се крие в сърцето на САЩ, в него функционира дори правителство в сянка

Таен подземен град — държава се крие в сърцето на САЩ, само на 70 километра от Вашингтон. В него има всичко — от ядрено убежище за държавния лидер и семейството му при ядрена война, до правителство в сянка, което може да заработи веднага.

През последните десетилетия много от тайните на Америка изплуваха наяве, но малцина зная, че най-могъщата страна в света крие буквално под основите на центъра на държавата, втори град — държава. Той се намира във вътрешността на планината Уедър във Вирджиния, пише „Webtribune“.

Интерес към района има от 70-те години насам. Забелязани са десетина сгради, които са технически оборудвани с безброй антени, а освен това изглеждало, сякаш в планината има непрекъснато движение. Преминаващ хеликоптер се натъква на любопитна находка–тук под скалите се крие цял подземен град–държава, който да послужи за убежище на президента и съветниците му.

„Тук има всичко — система за третиране на канализационни отпадъци и две цистерни, които могат да съберат и до 950 000 литра вода. В близост до входа се намира контролна кула и писта за хеликоптери. Истинските тайни на планината, обаче не се виждат на пръв поглед“ — така описва центъра Тед Гап, автор, който изследва тайнствените проекти на американското правителство.

Истинските тайни на планината са защитени с предупредителни знаци, метални огради високи до 3 метра, бодлива тел и въоръжена охрана.

Мястото, което от 1903 г. е собственост на американското правителство, е служило като полигон, като място за укриване за бездомни, а сега и като национална институция.

През 1936 година американското правителство поема контрола над планината и разпорежда изграждането на цял един подземен град. Смята се, че тук има всичко–частни апартаменти, спални, улици, тротоари, кафенета, болници, системи за пречистване на водата, електроцентрала, офиси, езеро с прясна вода, интернет, система за комуникация. Всъщност това е самостоятелен подземен команден център на Федералната агенция за управление при извънредни ситуации ФЕМА. Тази институция е оперативен център за всички останали центрове, които се намират в Пенсилвания, Западна Вирджиния, Вирджиния, Мериленд и Северна Каролина.

В случай на ядрена война, всички висши военни, президентът, целия кабинет и изпълнителната власт ще бъдат настанени в планината Уедър. Официално обаче никой не знае нищо за това, нито пък смее да коментира. Лесли Брей, командващ военното въздухоплаване категорично отказва да говори за този подземен град и други тайни бази, които са изградени от правителството.

Предполага се също така, че руснаците са отлично осведомени за това, тъй като са опитали да купят района около планината, но федералните власти категорично са отказали предложението. /razkritia.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!