Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Професор: Домашни банички с 12 е-та причиняват астми и рак

Скоро си харесах хайвер с 8 консерванти, разкри проф. Донка Байкова

Домашни банички с 12 е-та причиняват астми и рак. Преди да си купите нещо, искайте от продавачката етикета. Това съветва диетологът проф. Донка Байкова пред TV7.

„Повечето от т. нар. домашни банички са вредни, защото се правят от имитиращи продукти и в тях има 12 е-та. Производителите използват хидрогенирани мазнини, не слагат сирене, а аромати от сирене или имитиращи продукти, но това е опасно за здравето ни", предупреждава диетологът проф. Донка Байкова. Тя съветва преди да си купим нещо от кварталната бакалия, да искаме от продавача етикета. "Длъжни са да ви кажат какво има в продукта”, каза Байкова.

Тя разказа, че скоро й се случило да си хареса хайвер от специализиран магазин, но когато поискала етикета, се оказало, че в продукта има осем е-та.

„Не го купих естествено, защото такива храни предизвикват здравословни проблеми като киселини в стомаха, разстройства, алергии, дихателни проблеми и дори рак“, обяви проф. Байкова.

Тя препоръчва за пречистване на организма да се подложим на тридневна диета с плодове и зеленчуци.

„Може да ядете зеленчукова супа, пийте повече чай. Това помага да се чувстваме по-комфортно. Ако огладнеете много, може да се храните със зърнен микс“, каза още диетологът. /БЛИЦ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!