Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Маргаринът е опасен за здравето? Причинява алергии, диабет и рак!

Маргарин

Продуктът, който най-често се настанява в нашите хладилници се оказва вреден за здравето. А именно - маргаринът. 
Той се появява през далечната 1869  година, а целта му е свързана с евтина замяна на маслото и е продукт, предназначен за работническата класа. 

Само че - маргаринът няма нищо общо с маслото!

Маслото е продукт, който допринася за положителното развитие на човешкия организъм, докато маргаринът  се произвежда от растително масло с агресивни химични методи.

Високата температура при обработката на растителното масло унищожава антиоксидантите, при което се образуват свободни радикали, които могат да причинят дори рак...

Маргаринът съдържа и множество опасни промишлени трансмазнини.

В процеса на хидрогениране, маргаринът се обработва с водород с помощта на никел като катализатор. След този процес се създават  трансмазнини, за които е доказано, че са много вредни за здравето.

Промишлените трансмазнини увеличават риска от диабет, рак, сърдечни заболявания и други.

Изброяваме ви само част от опасните химикали, които се използват при направата на маргарин.
Те са екстракции на бензин-хексан, който уврежда нервите, ацетон - запалим материал, който също уврежда нервите, фосфорна киселина, сода каустик,  никел, етанол, средства за избелване, полиароматни въглеводороди...

Чрез проведени сериозни проучвания, учените установили, че след консумацията на маргарин  се появяват алергии, астма и  улцерозен колит при децата.

Източник:  e-zdravey.com, lentata.com

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!