Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Биологичният потенциал на човека му позволява да живее 500 години

Биологичният потенциал на човека му позволява да живее 500 години. Това заяви президентът на инвестиционното звено на Google – Google Ventures Bill Maris в интервю, публикувано в понеделник от агенция Bloomberg.

„Вярвам, че напредъкът в медицината и развитието на биомеханиката ще позволи на човек да живее 500 години“ – заяви Мaris.

Той съобщи, че в момента Google инвестира в стартиращи компании, които се занимават с изследвания в областта на генетиката и диагностика на заболявания, включително рак. „Разполагаме с необходимите инструменти в областта на изследването на живота, които позволяват да се реализират и най-амбициозните планове,“ – подчерта той.

Бил Марис е учил невробиология в Университета Дюк в САЩ. През последните години той работи по проект за удължаване на живота на човека. Настоящият подход на Google се състои в това, че съвременният човек е в състояние чрез правилен начин на живот да живее 120 години. Но той ще има нужда от помощта на ново поколение машини, за да удължи практически до безкрайност живота си.

На среща в Ню Йорк, на Международния конгрес „Global Future 2045″, известният американски изобретател и футурист Реймънд Курцвайл каза, че след 30 години човечеството ще се научи да си обезпечава практически неограничен живот чрез създаване на съвместими с човешкото тяло нови биологични машини.

Според него развитието на компютърните технологии и неврологията ще позволят да се запази завинаги мозъка на отделния човек. В този случай, напредъкът в други области на медицината ще даде възможност на човек да заменя в тялото си „износените части.“

http://nepoznato.energetika-bg.com/2015/03/biologichniyat-potentsial-na-choveka-mu-pozvolyava-da-zhivee-500-godini/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!